Foto: Odfjell Drilling.

Odfjell-rigg sikret boreoppdrag på Haltenbanken

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det tyske oljeselskapet Wintershall har gjennom sitt norske datterselskap sikret Odfjell Drillings Bahamas-registrerte boreplattform «Deepsea Stavanger» boreoppdrag på Maria-feltet på Haltenbanken, i norsk sektor.

Oppdraget er ventet å ta 574 dager, og er beregnet med oppstart 1. april 2017. Kontrakten lyder på 175 millioner US-dollar, tilsvarende over 1,4 milliarder kroner..

«Deepsea Stavanger» skal ifølge avtalen med Wintershall Norge AS bore seks produksjonsbrønner. I tillegg inneholder avtalen opsjoner for å bore en brønn før det faste oppdraget starter og to brønner etter den faste kontrakten. Blir opsjonene erklært vil de har en verdi på 98 millioner dollar, omtrent 800 millioner kroner. Da nyheten ble kjent i markedet steg Odfjell Drilling-aksjen umidelbart på Oslo Børs og ligger midt på dagen i dag over 16 prosent høyere enn ved børsåpning.

Kontrakten er svært viktig for Odfjell Drilling som har fått kjørt seg hard økonomisk i kjølvannet av krisen i offshoremarkedet. «Deepsea Stavanger» er for tiden engasjert av BP i Angola på et oppdrag som utløper i november i år, og arbeider hardt for å sikre nye oppdrag frem til kontrakten med Wintershall på Mariafeltet starter.