MS Geirangerfjord II ved de syv søstre. Foto: Geiranger Fjordservice

Nå kommer «Fjordabåten» i ny versjon

Geiranger Fjordservice håper at kjempeinvesteringen M/S “Geirangerfjord II” og  deres nye hurtigbåtrute mellom Geiranger og Ålesund vil bidra til økt verdiskapning på indre Sunnmøre. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er veldig stolte over å få presentere vår nyeste båt i Geiranger Fjordservice AS, M/S “Geirangerfjord II”. Dette er den største investering i selskapet i nyere tid. I reiselivssammenheng er dette et helt nytt produkt, i en skuldersesong som trenger nye aktiviteter, sier Helle Firhøj Jensen, daglig leder i Geiranger Fjordservice til Skipsrevyen. 

Med sitt nye flaggskip sightseeingbåten MS “Geirangerfjord II”, skreddersydd for å oppleve fjorder og fjordlandskap, har Geiranger Fjordservice fått innvilget konsesjon på ruten mellom Ålesund og Geiranger.

Jensen uttaler at dette åpner for å kunne tilby opplevelser for enkeltturister, grupper og arrangementer på ruten innover fjorden i tillegg til vanlige normale sightseeing turer på Geirangerfjorden.
Verdiskapning på Sunnmøre

Jensen forventer at tilbudet med ny hurtigbåtrute mellom Ålesund og Geiranger, vil gi store ringvirkninger og verdiskaping for mange bedrifter på indre Sunnmøre.
- I tillegg er det et fantastisk, nytt tilbud for innbyggere og regionalt reisende i et kollektivperspektiv, som per i dag ikke eksisterer på strekningen. For Geiranger Fjordservice AS, betyr denne satsninger med, at vi kan ansette flere helårsansatte i Geiranger, hvilket bidra på en veldig positiv måte for heile lokalsamfunnet, sier Jensen videre til skipsrevyen.no.

Konsesjonen innebærer mulighet for stopp underveis.
- Dette blir nesten som gamle Fjordabåten i moderne utgave, men med stor komfort, mye raskere, og en båt som er skreddersydd for å vise frem vår fantastiske natur i all slags vær, uttaler styreleder Leif Magne Klubbenes i Fjordservice.

Den nye båten er levert av Maritime Partner i Ålesund og en god del av leverandørene er også lokale.