Ingen landgang på DFDS: Pensjonister måtte bæres

Det er tirsdag 25. oktober 2022. Regnskodden ligger tungt over Vippetangen der «Crown Seaways» er i ferd med å klargjøre seilas til Danmark. Eyvind Kvaale hadde kostet på seg en tur til København med tre andre pensjonister, men da de skulle stige om bord fikk de seg en lei overraskelse.

Publisert

- I gamle dager inkluderte billetten lugar og landgang. Stor ble vår overraskelse da ingen landgang var å oppdrive, som er en nødvendig forbindelse mellom fartøy og land for å kunne bevege seg raskt og enkelt til og fra, skriver Kvaale i et brev til DFDS.

En primitiv og en nær umulig ombordstiging måtte dermed improviseres. Pensjonistene ble dirigert gjennom plater av tre og stål langs skutesiden mellom hyppige innslag av vanngraver frem til baugen. Der ble de konvertert til billøse turister og kommandert innover bildekket.

Kvaale retter en stor takk til det bæredyktige mannskapet som viste godt sjømannskap i landgangens fravær. De måtte hjelpe alle som hadde utfordringer med forflyttningen over stålterskler og gjennom trange passasjer. Det hele ble en svært tidkrevende affære.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Skipsrevyen.no Pluss Personlig

Du får: Skipsrevyen.no Pluss-saker

199,-

per måned. Første måned 4,-

KJØP

Skipsrevyen.no Pluss Personlig

Du får: Skipsrevyen.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Skipsrevyen.no Pluss Bedrift

Du får: Skipsrevyen.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP