Cathrine Marti er ansatt som ny CEO i Vard.

Tar over Vard

Cathrine Marti er ansatt som ny CEO i Vard-konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet onsdag. 

VARDs nåværende CEO, Alberto Maestrini, vil beholde sin rolle som styreleder og vil fortsatt støtte samordningen mellom VARD og Fincantieri gjennom å lede offshore- og spesialfartøyvirksomheten i italienske Fincantieri, som VARD er en del av.

Utnevnelsen av ny konsernsjef er en del av en langsiktig strategi for å styrke VARD som den ledende aktøren i sitt marked og en sentral forretningspilar i Fincantierikonsernet. 

Alberto Maestrini går av som CEO men vil fortsette i konsernet.

Vardgruppen anser at Cathrine, en konsernsjef med sterk tilknytning til norsk næringsliv og solid internasjonal skipsbyggingserfaring, har de nødvendige verktøyene for å sikre kontinuitet i resultatene og samtidig gi et løft for videre vekst.

- Jeg er beæret og stolt over å ta over ansvaret som konsernsjef, og jeg er trygg på at sammen med de kompetente og engasjerte kollegaene i VARD vil vi fortsette å vokse som en pålitelig aktør i verftsindustrien og skape langsiktige verdier for aksjonæren, sier Cathrine Marti.

Marti kommer fra stillingen som konsernsjef i Ulstein Group og har lang bransjeerfaring fra 25 år innen maritime næringer.

- Etter noen vanskelige år har Vardgruppen endelig nådd en sunn forretningsposisjon. Nå er jeg veldig glad for å kunne gi roret til Cathrine for neste fase av reisen, som jeg er sikker på vil gi en enda lysere fremtid for VARD og Fincantieri, sier Alberto Maestrini.