Fredrik Witte er ny toppsjef i Corvus Energy.

Han blir ny toppsjef i Corvus Energy

Styret i Corvus Energy har ansatt Fredrik Witte som ny CEO fra 1. januar 2024. Witte kommer fra stillingen som administrerende direktør i Cargill Aqua Nutrition. Styreleder, Mikael Mäkinen, er svært glad for å få Witte på plass og ser fram til starten på en ny fase for selskapet.

Publisert Sist oppdatert

– Corvus Energy går inn i en viktig fase hvor selskapet skal bygge videre på et sterkt fundament, og beholde sin posisjon som markedsleder i et hurtigvoksende marked. Vi er derfor svært glade for at vi har fått med oss Fredrik som har lang strategisk og finansiell erfaring fra selskaper i vekst, noe styret mener passer utmerket til å lede Corvus framover, uttaler styreleder Mikael Mäkinen.

Ser fram til å komme i gang

Fredrik Witte bor i Bergen, men har lang internasjonal erfaring med å lede vekstselskaper. De siste åtte årene har han vært administrerende direktør i Cargill Aqua Nutritions virksomhet i Norge, Skottland og Canada, hvor han leder 450 ansatte. Witte har også vært finansdirektør for Rieber & Søn ASA i Bergen og har erfaring fra Tomra Systems og DNB. Han gleder seg til å komme i gang og bli bedre kjent med selskapet.

– Corvus er et unikt selskap, ikke bare i norsk sammenheng, men også internasjonalt. Det er motiverende å bli en del av et selskap som spiller en nøkkelrolle i å gjøre den globale maritime bransjen utslippsfri. Jeg er derfor ydmyk over å ha fått tillitten til å lede selskapet og bygge videre på en sterk markedsposisjon. Først og fremst ser jeg nå fram til å bli bedre kjent med virksomheten og de ansatte i hele verden, hvor vi sammen skal utvikle selskapet videre, sier den påtroppende lederen av Corvus Energy, Fredrik Witte.

Fredrik Witte:

  • Har siden 2015 vært administrerende direktør i Cargill Aqua Nutritions virksomhet i Norge, Skottland og Canada
  • Nærmere 10 års erfaring fra marin sektor
  • Finansdirektør (CFO) for Rieber & Søn fra 2009-2013
  • Investor Relations ansvarlig i Tomra Systems ASA fra 2001-2005 og finansansvarlig i Tomra North America fra 2005-2009
  • Key Account Manager i DNB, hovedsakelig rettet mot energisektoren, fra 1995-2001
  • Utdannet innen finans ved Wharton School of Finance & Commerce, University of Pennsylvania, USA