DRONNING: – Det er en ære å få lov til å åpne årets Nor-Fishing-messe, sa Dronning Sonja til stormende jubel fra forsamlingen.

Dronningen åpnet Nor-Fishing 2022

– Det er en ære å få lov til å åpne årets Nor-Fishing-messe, sa dronningen til stormende jubel fra salen.

Et topptungt ensemble, med Kjell Ingebrigtsen og fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i spissen, sto for den offisielle åpningen av Nor-Fishing 2022 i dag.

Dronningen strålte

De bleknet imidlertid i forhold til hovedpersonen, som var Dronning Sonja. Med et stort og fornøyd smil klippet hun snoren til årets messe, og ønsket velkommen til den første Nor-Fishing siden 2018.

Før hun gikk på scenen, ble det vist bilder av den turglade og spreke dronningen på fjellturer rundt om kring i vårt vidstrakte land. Men i dag var det havet, den blå åkeren, som sto i fokus.

– Det er en ære å få lov til å erklære Nor-Fishing 2022 for åpnet!

– Må gi plass til det grønne skiftet

VIL HA PLASS: Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran understreket at det grønne skiftet vil dominere havnæringene de neste årene.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran sa i sitt innledningsforedrag at det grønne skiftet blir viktig for næringen i årene som kommer, og at det er viktig å gi plass til alle aktørene som skal være med der.

Kjell Ingebrigtsen understreket også at det er innovasjon som skal bringe havets næringer fremover i årene som kommer, og at det er spennende å følge med på alt det nye av teknologi som utvikles for tiden.