Ber om at det åpnes konkurs i DOF

Kreditorene til det kriserammede rederiet DOF ber om at det åpnes konkurs i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en børsmelding onsdag kveld.

Tidligere onsdag ble det stans i handel med aksjer i selskapet i påvente av en melding fra rederiet.

Klokken 21 onsdag kveld kom meldingen selskapet om at det ikke hadde fått tilstrekkelig støtte fra aksjonærene for å få gjennom planen til rekonstruksjon. Kreditorene mener det derfor ikke er grunnlag for rekonstruksjon og ber derfor om at det åpnes konkurs i DOF ASA.

Kreditorene varsler også at de står klare til å inngå en avtale med konkursboet om å overta DOF Services og datterselskapene og derigjennom sikre at restruktureringen gjennomføres som planlagt.

DOF Services blir etter planen det nye morselskapet i gruppen.

Konkursen innebærer at aksjekapitalen er tapt og at det blir null verdier igjen til dagens aksjonærer. Styret skriver derfor at det er svært lei seg for dette utfallet.

- Men selv om konkursen vil føre til tap for aksjonærene, vil prosessen som følger være strukturert for å unngå avbrudd i løpende drift av konsernet og for å unngå tap for konsernets kunder, leverandører og andre handelskreditorer.

- Jeg har jobbet i selskapet i 25 år og dette er en trist dag for alle som er involvert i selskapet, sier konsernsjef Mons Aase til Finansavisen.