«Havila Capella».
«Havila Capella».

«Havila Capella» er i rute

Tirsdag kveld kastet «Havila Capella» loss i Bergen for første gang siden april, og er nå i rute langs norskekysten igjen.

«Havila Capella» har satt kursen nordover på den historiske kystruten mot Kirkenes.

- Vi har vært igjennom en krevende periode med et skip ute av drift på grunn av hendelser utenfor vår kontroll. Da er det ekstra godt å se at «Havila Capella» igjen seiler nordover med forventningsfulle passasjerer om bord, sier administrerende direktør Bent Martini i Havila Kystruten.

- Om bord er det også et mannskap fulle av iver etter å vise frem vårt flotte og moderne skip, og by på fantastiske opplevelser langs vår vakre kyst.

«Havila Capella» ankommer Ålesund onsdag morgen, før skipet setter kursen inn Geirangerfjorden. Seilasen inn verdensarven vil gå på ren batteridrift.

- Vi har allerede vært inne i Geiranger noen ganger på batteridrift med «Havila Castor» og siden «Havila Capella» er identisk med søsterskipet sitt, har vi gjort oss mange gode erfaringer med å seile lengst mulig på batteridrift, utslippsfritt, sier Martini.

- For alle om bord kan vi bare oppfordre til å komme seg ut på dekk og nyte den vakre verdensarvfjorden og omgivelsene, når vi seiler inn lydløst og behagelig. Man kommer tett på fjellveggene, fossefallene og naturen. Det er en ganske unik opplevelse.

Martini kan melde om reiselystne passasjerer om bord, og plass til flere utover sommeren og høsten.

- Grunnet usikkerheten som har de siste månedene har naturlig nok mange flyttet sin reise til «Havila Castor» , eller utsatt sin reise med «Havila Capella». Vi har derfor noe ledig kapasitet på de første rundreisene, men bookingtallene øker gradvis utover sommeren, forklarer Martini.

- Samtidig er det svært gledelig at vi har veldig godt med bestillinger på «Havila Castor» gjennom sommeren og høsten. Det er mange spente norske og internasjonale gjester som skal få en minnerik opplevelse om bord på våre skip og vi har plass til flere, avslutter Martini.