Adm. dir. Karsten Moholt AS, Linn Cecilie Moholt.

Høyt aktivitetsnivå ved Karsten Moholt

I løpet av 2011 gjennomførte Karsten Moholt AS i Bergen en omorganiseringsprosess som blant annet hadde som formål å samle kompetansen i mer konkret avgrensede forretningsområder. I løpet av året ble også en egen engineeringsenhet etablert, samt at planer for nye lokaler på Askøy ble lagt. Skipsrevyen tok en prat med adm.dir. i Karsten Moholt, Linn Cecilie Moholt for å få en statusoppdatering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Høsten 2010 gjennomførte Karsten Moholt et strategimøte for å utarbeide en ny handlingsplan. I følge Linn Cecilie Moholt er det første gang et slikt strategidokument er blitt satt sammen ved Karsten Moholt. Prosessen avdekket et behov for å omorganisere strukturen i selskapet.

Kjerneområdene kan nå sies å være tilstandsovervåkning, in-situ service, samt in-house verkstedsoppdrag. Innenfor feltet tilstandsovervåkning utføres eksempelvis vibrasjonsanalyse, elektrisk tilstandsmåling samt innrettinger. In-situ serviceoppdrag utfører Karsten Moholt globalt, både på fartøyer, offshoreinstallasjoner og landanlegg. Slike oppdrag kan være generatorreparasjoner, skifte av lager, balanseringer, traforeparasjoner, test av høyspentanlegg osv. I tillegg til dette har Karsten Moholt verksteder for reparasjoner og service av elektromekanisk utstyr, både statisk og roterende.

Positiv utvikling

Med en helt ny sertifisering fra DNV på plass kunne Karsten Moholt AS fra mai 2011 tilby sine kunder tilstandsbasert vedlikehold på mobile offshoreenheter. Selskapet var først ut i verden med denne sertifiseringen, og åpner for et mer behovsrettet vedlikehold. Linn Cecilie Moholt opplyser overfor Skipsrevyen at sertifiseringen har vært meget positiv for selskapet. – Vi har hatt en betydelig økning i henvendelser etter lanseringen.

En annen viktig milepæl Moholt trekker frem er etableringen av en egen engineeringsavdeling. – Å bygge opp denne nye enheten vil vi ha ekstra fokus på gjennom 2012, forklarer hun.

Den økte aktiviteten i selskapet har ført til en positiv utvikling i omsetning, som for 2010 lå på 308 millioner kroner. I neste omgang har dette gitt utslag i behovet for arbeidskraft. Karsten Moholt har måttet oppbemanne for å holde tritt med arbeidsmengden, og begynner nå å nærme seg 200 ansatte.

Nye lokaler

Veksten i antall kunder og ansatte, samt økt omsetning har ført med seg behov for større fasiliteter. Tidlig på sommeren 2011 startet arbeidet med å tegne utkast til et nytt verksted og nye kontorer i Storebotn Næringspark på Askøy utenfor Bergen. Avdelingene for Store maskiner og Tilstandskontroll har i flere år hatt tilholdssted der, og nå skal hele virksomheten samles på ett sted.

Linn Cecilie Moholt bekrefter at prosjekteringen nå er ferdig og ute på anbud. Planen er å flytte inn i splitter nye lokaler i romjulen 2012.

Vibrasjonsovervåkning på ferger

Karsten Moholt har gjort avtale med Fjord1 om installering av vibrasjonsmålesystem på seks av rederiets ferger. Disse målesystemene fanger opp eventuelle avvik i maskinene om bord i fergene. Hensikten er bedre å kunne planlegge vedlikeholdet på fartøyene. Utstyret skal dermed kunne medvirke til å forhindre maskinhavari og uønskede driftsstanser.

– Defekte rullelager er største feilårsak, sier Moholt. – Overvåkningen vil derfor kunne hindre driftsstanser. I følge Moholt har Fjord1 valgt et offline-system der rederiets egne ansatte etter kursing skal kunne utføre de nødvendige målingene.