Konsernsjef Bergen Group, Pål Engebretsen.

Vender blikket mot utlandet

Bergen Group har det siste året vært på utkikk etter partnere innenfor skipsbygging og offshore. Målet er å skape synergieffekter mellom norsk spisskompetanse og lave produksjonskostnader i utlandet. Kommunikasjonsdirektør i Bergen Group, Øyvind Risnes, forklarer at konsernet nå er inne i en spennende prosess der mulighetene for internasjonalt samarbeid drøftes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For tiden er en mulig strategisk allianse med verftet Yantai CIMC Raffles i Kina under drøftelse. Tidligere i år kom Spring Capital Resources Ltd inn på eiersiden i Bergen Group etter utstedelse av et konvertibelt obligasjonslån på 120 millioner kroner. Dette selskapet er nært tilknyttet Raffles-verftet, og det er med disse Bergen Group nå diskuterer et mulig samarbeid. Dette er et ledd i internasjonaliseringsprosessen som skal være medvirkende til at Bergen Group kan holde seg i forkant av utviklingen. Men om partene ikke blir enige, har Bergen Group sikret seg retten til å innfri lånet.

Det er ikke satt noen tidsfrist for diskusjonene. I følge Risnes ønsker konsernet å bruke tid på diskusjonene, og tilføyer at Bergen Group ikke har et ensidig fokus på Kina, men også vurderer mulig samarbeid i andre regioner.