Gå til innhold
Henrik Kvalsund Moltubakk er lærling på PSV-en «Havila Clipper». Foto: Vibeke Blich

Attenårige Henrik Kvalsund Moltubakk er lærling på PSV-en «Havila Clipper»  som for tiden ligger på spotmarkedet.

- Mine oppgaver består i å lære hva vi gjør om bord. Det er mye vedlikehold, smøring, og vasking både innvendig og utvendig, sier Henrik Kvalsund Moltubakk når Skipsrevyen møter ham om bord på det 80 meter lange forsyningsfartøyet.

Les båtomtalen av  «Havila Clipper» her.

Det er attenåringen fra Herøys tredje tur ut med «Havila Clipper» som inntil nylig gikk i Esbjerg for Maersk, og så for Total. Skipet har dieselelektrisk fremdrift. Det er utstyrt med Caterpillar-motorer og Rolls-Royce propeller.

- Vi er mye ute ved plattformene, og tar imot containere. Nå som jeg snart er ferdig med læretiden min, vil jeg begynne på skole, og utdanne meg som styrmann, sier han.

Han stortrives med skiftordningen til sjøs som gir ham mulighet til jobbe mye med musikken sin når han først har fri. Dersom en mulighet for arbeid skulle åpne seg i konsernet, vil han gripe den.

M/S «Havila Clipper» er innredet for et mannskap på 25 personer fordelt på 13 enkeltlugarer, en dobbeltlugar, 2 x 3-manns lugarer og en 4-manns lugar. Maritime Montering har utført innredningsarbeidene, og møbler er fra Maritime Møbler.