Fra venstre Javier Zahn, Daglig leder, Carl Eric Vethal, Nestleder og HR Sjef, Mona Skisland, Prosjektmedarbeider og Jim Reinhardtsen, Forretningsutvikler Offshore.

Suksess for maritimt rekrutteringsbyrå

Offshorecrew har ansatt 160 mennesker i maritim sektor i løpet av det siste året. - Markedet er i kraftig vekst, og vi trenger elektrikere, maskinister og forpleiningssjefer, sier rekrutteringssjef Carl Eric Vethal

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Et norsk selskap har utviklet et system som mer enn halverer skip- og riggeieres rekrutteringskostnader for maritime stilinger og offshore-personell. I fjor mer enn doblet de omsetningen fra 2,6 millioner i 2016 til 6,7 millioner i 2017. I år har de allerede nådd fjorårets omsetning. Selskapet vokser ikke bare i Norge. Nå har også Emiratene fått opp øynene for det norske rekrutteringsbyrået og rekrutterer østeuropeere gjennom Offshorecrew til stillinger i Emiratene. - De er fornøyde med våre rekrutteringssystemer og kvalitets- og sikkerhetskontroll, sier Vethal. Vi oppfattes også som seriøse av søkerne, for vi følger opp og gir alle svar og skikkelig tilbakemelding, sier Vethal.

Flest norske

Halvparten av dem selskapet skaffet jobb i fjor er norske. Totalt er det 65 prosent fra Skandinavia, mens resten hovedsakelig er østeuropeere.  OffshoreCrew har utviklet et elektronisk rekruttering verktøy som effektivt fjerner behovet for dyre bemannings- og rekrutteringsbyråer, poengterer Vethal. eCrew-systemet er utviklet av Javier Zahn, en tidligere mannskapssjef i Siem Offshore. Systemet forenkler rekrutteringsprosessene for de som jobber i mannskaps- eller HR-avdelinger i maritim sektor og offshore-selskaper.

Siler ut kandidater med rett kompetanse

Med e-Crew, spiller det ingen rolle om en reder eller riggoperatør mottar 1000 søkere til en stilling. Systemet er spesialdesignet for offshore og maritime næringer, med en skreddersydd søkemotor som filtrerer kandidater basert på erfaring, disipliner, kurs og sertifikater.
Mer enn 15 000 kvalifiserte kandidater har allerede registrert seg hos OffshoreCrew. I tillegg kommer et tilsvarende antall som følgere på sosiale medier. Selskapets kundeliste inkluderer flere store norske rederier, blant annet Teekay, Atlantic Offshore, Siem Offshore, J. J. Ugland Companies, Eidesvik Offshore, Wilhelmsen Ship Management, DOF, Farstad Shipping, Solstad Offshore, Rem Offshore, Maersk og Viking Supply Ships.
e-Crew er tilgjengelig 24/7 fra PC, mobiltelefon og iPad, både for skip og rigger samt for potensielle kandidater.

Får gode skussmål

Finn Amund Nordbye har fartstid fra rederiet Bergshaven i Grimstad som toppsjef for Deep Sea Supply i Grimstad. Nå er han administrerende direktør i boreutstyrskonsernet MH Wirth i Kristiansand..

– Jeg synes de har vært veldig flinke til å lage et effektivt bemanningssystem for offshorerederier og sjøfolk. Jeg har selv jobbet i rederi og ser hvor bra systemet fungerer, sier Nordbye.