Stormskritt for digitale løsninger

Mer funksjonelle web-sider, flere tjenester, digitalt magasin, betalingsmur og enklere kundeservice er noen av endringene som presenteres når Skipsrevyen i dag lanserer sine nye websider.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-Vi tar et stormskritt i retning av flere digitale tjenester og produkter, og kan love at dette bare er begynnelsen, sier ansvarlig redaktør og eier av Norsk Fiskeoppdrett AS, Gustav Erik Blaalid. Selskapet som eier Skipsrevyen er en del av det internasjonale Salmonview Media Group med avdelingen i Skottland, Canada og Chile.

-Web-sidene på engelsk og spansk følger med over på den nye plattformen i løpet av kommende uke, legger han til og sier at satsingen er viktig for å befeste Salmonview Media Group sin ledende posisjon i den internasjonale lakseverdenen, sier Blaalid.

Kvalitetsinnhold koster

Ifølge Blaalid vil betalingsmuren i første omgang være beregnet for magasinet Skipsrevyen slik at abonnentene nå kan velge å lese magasinet også på nett. I første omgang ønsker vi å gjøre magasinet Skipsrevyen tilgjengelig for betalende abonnenter også digitalt på www.skipsrevyen.no. I en prøveperiode på to uker vil vi legge det åpent tilgjengelig for alle, slik at alle våre lesere får en ide om hvordan det digitale magasinet fungerer, sier Blaalid.

 I likhet med mediene for øvrig må også vi ta stilling til hvor lenge det skal være gratis å lese saker fra vår nyhetsformidling på web. Her har det skjedd mye de siste årene, og trenden går klart i retning av en økt forståelse for at journalistisk innholdsproduksjon av høy kvalitet ikke kan være gratis. Jeg tror Skipsrevyens lesere har den samme forståelsen om at kvalitet koster, sier Blaalid

Samarbeid med kyst.no

Ettersom oppdrettsnæringen i Norge og internasjonalt har fått en stor armada av brønnbåter og arbeidsbåter, er det etablert et samarbeid på tvers av redaksjonene i Norsk Fiskeoppdrett og Skipsrevyen. Konkret har dette materialisert seg i en båtomtale-karusell på begge web-sidene der leserne finner alle overleveringer som finner sted, og man kan søke etter fartøy, verft eller skipstype.

-Når det gjelder fokus på maritim teknologi og samarbeidet med Norsk Fiskeoppdrett, så er samlokalisering i felles kontorer på Skoltegrunnskaien i Bergen en av verdens flotteste adresser for vår virksomhet, sier Gustav Erik Blaalid.