Gå til innhold

Nå kan du sende inn dine forslag til Ship of the Year!

Jurysekretær Asle Strønen er klar til å ta imot forslag til
Jurysekretær Asle Strønen er klar til å ta imot forslag til

-Juryen til den høythengende prisen «Ship of the Year» er klare til å ta i mot forslag til årets kandidater. Det sier juryens sekretær Asle Strønen til Skipsrevyen.

-Det er innovasjon som settes i høysetet for juryens arbeide med å vurdere de ulike kandidatene til årets pris, sier Asle Strønen administrerende direktør i Norske Skipsverft og tidligere redaktør i Skipsrevyen .  Prisen «Ship of the year» deles ut til det mest innovative skipet som bygges ved et norsk verft I løpet av 2018. Alle kan sende inn forslag

.-Vi ber om navn, byggenummer, verft og en kort begrunnelse for hvilket skip som skal få prisen. Begrunnelsen trenger ikke være på mer enn to linjer, sier Strønen. Juryen består ellers av Lars Gørvell Dahll i Norsk Industri og Harald Solberg i Norges Rederiforbund. Du kan sende oss dine forslag på mail til redaksjon@skipsrevyen.no. Prisen «Ship of the Year» deles i år ut på den internasjonale shippingmessen SMM i Hamburg. Rederi, designere, kapteinen og verftet æres under tildelingen.

«NKT Victoria» vant i 2017

Fjorårets vinner var NKT Victoria. Juryen begrunnet valget med at ”NKT Victoria” er ett av verdens mest avanserte kabelleggingsfartøy, med flere nyvinninger som DP3-system, unik DC-grid og et sekspunkts fortøyningssystem som gjør det mulig å manøvrere der de fleste andre dypvanns kabelleggingsfartøy ville gitt opp.

Klevens første «Ship of the year»

Kleven-sjefen Ståle Rasmussen ble positivt overrasket over at verftet hadde vunnet sin første Ship of the Year-pris. - Det var overraskende, det er første gangen Kleven vinner, og det setter vi veldig stor pris på. Det er en annerkjennelse til alle som har jobbet med prosjektet, sa Rasmussen.