Gå til innhold
Annonse
Illustrasjon: Equinor
Illustrasjon: Equinor

Kværner har vunnet en kontrakt med Equinor verdt rundt 1,5 milliarder kroner, for å levere 11 flytende betongskrog i forbindelse med Hywind Tampen-prosjektet.

Annonse

Kontrakten innebærer også marine driftstjenester til prosjektet. Turbinene skal levere elektrisitet til flere av de nærliggende olje- og gassplattformene Gullfaks A, B, C og Snorre A og B.

– Kværner har som mål å bidra til bærekraftige og verdiskapende løsninger for miljøet og samfunnet. Det er viktig at Norge gjør det som er mulig for å redusere utslippene, også innen olje- og gassproduksjon. Når slike forbedringer kombineres med reduserte utslipp fra olje- og gassforbruk i hvert land over hele verden, tar vi et godt steg på veien frem mot de globale klimamålene, sier Karl-Petter Løken, Kværners konsernsjef, i en pressemelding.

 Anders Opedal, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor. Foto: Equinor
Anders Opedal, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor. Foto: Equinor

Tidligere denne uken utfordret stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) olje- og energiministeren på at staten måtte legge press på Equinor for at de skulle velge Kværner. 

Flere kontrakter tildelt 

Også Subsea 7 har fått tildelt oppdrag fra Equinor. Selskapet skal installere kabler mellom turbinene og mellom parken. Det kommer ikke frem hvor stor kontrakten er. 

Siemens Gamesa Renewable Energy AS og JDR Cable System Ltd har også fått kontrakter i forbindelse med Hywind Tampen. Totalt er verdiene på alle kontraktene 3,3 milliarder kroner. 

– Signering av fem store kontrakter er en viktig milepæl i arbeidet med å realisere pionerprosjektet Hywind Tampen, sier Anders Opedal, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor i pressemeldingen. 

Annonse