Gå til innhold
Annonse

Dansk leverandør til Norges største landstrømprosjekt

Her skal 44 skip kunne ligge på landstrøm Foto: Kystverket
Her skal 44 skip kunne ligge på landstrøm Foto: Kystverket

Danske Powercon har dratt i land to norske landstrømskontrakter.Deriblant i Båtsfjord hvor 44 skip skal kunne ligge på landstrøm. 

Annonse

Kontraktene på landstrømanlegg i Båtsfjord og Bergen har i følge en pressemelding fra det danske selskapet en samlet verdi på 40 millioner norske kroner.

Til Båtsfjord Havn, som per i dag holder på med Norges største landstrømprosjekt skal Powercon levere tre anlegg, mens de i Bergen har sikret en rammeavtale på levering av flere mobile anlegg.

Under Enovas tredje utdeling av tilskudd til landstrømprosjekter i fjor sommer stakk Båtsfjord av med hele 25 millioner kroner for å bygge landstrømanlegg som  i løpet av 2018 skal kunne betjene 44 skip av gangen.

Øystein Jørgensen, havnesjef i i Båtsfjord uttalte den gang til Skipsrevyen at det er sjeldent færre en 30 skip til kai i Båtsfjord om gangen, og at de totalt hadde over 2000 anløp av fartøy over 60 meter. Medregnet fiskefartøy anslo Jørgensen at anløpene til Båtsfjord var oppe i 10 000 årlig. 

- Fordi kaia er plassert som den er har vi både et utslippsproblem og et støyproblem i Båtsfjord sentrum, sa Jørgensen til Skipsrevyen. 

 

Annonse