Gå til innhold
Annonse
Dette er det oppgraderte testanlegget for eksosrensning i Moss. Anlegget er sentralt i utviklingen av eksosrenseteknologi
Dette er det oppgraderte testanlegget for eksosrensning i Moss. Anlegget er sentralt i utviklingen av eksosrenseteknologi

Wärtsilä har åpnet sitt oppgraderte testanlegg for eksosrensning i Moss.  Anlegget i følge selskapet viktig for utviklingen av eksosrenseteknologi.

Annonse

Oppgraderingen av testhallen omfatter installering av både en Wärtsilä 20-motor som kan benytte tung fyringsolje og et såkalt SCR-system (Selective Catalytic Reduction) som kan opererere i samspill med hverandre, heter det i en pressemelding.

Dette vil bidra til utvikling av nye og bedre løsninger for reduksjon av luftforurensning gjennom utslipp av eksos. Oppgraderingen vil også gjøre det lettere å analysere og forbedre samspillet mellom motorer og reduksjonsutstyr. Det legges også opp til å raffinere og utvikle bedre løsninger for behandling av vaskevann og slam i eksosrensesystemer.

- I utviklingen av Wärtsiläs forsknings- og utviklingsstrategi er toppmoderne teknologi som gjør det mulig å øke den miljømessige bærekraften et viktig element. Ved å oppgradere og modernisere testanlegget i Moss tar vi et viktig skritt i arbeidet med å redusere miljøvirkningen av marine operasjoner, sier Sigurd Jenssen som er direktør for avgassrensing i Wärtsilä Marine Solutions.

Ordfører i Moss,  Hanne Tollerud (AP) fikk åpne anlegget
Ordfører i Moss, Hanne Tollerud (AP) fikk åpne anlegget
Annonse