«Nor Viking»

Arriva Shipping bestiller tørrlastskip

Arriva Shipping fortsetter sin flåtefornyelse med en ordre på et tørrlastskip i Kina.

Publisert Sist oppdatert

Det Jarle Matre-kontrollerte selskapet har avtalt med det kinesiske verftet Dayang Offshore Equipment Co. Ltd. om å bygge ett 8 500 dwt tørrlastskip som skal leveres i første halvdel av 2025. 

Dette vil være et søsterskip til selskapets MS «Nor Viking»,  levert i 2022, med forbedringer og oppgraderinger tilpasset disse skipenes fartsområde og markeder.

- Langsiktige investeringer med et sterkt fokus på å redusere vårt karbonavtrykk ligger bak denne investeringen. Med MV «Nor Viking» oppnår vi en utslippsreduksjon på 40 prosent, og det nye skipet vil ha en tilsvarende eller mer betydelig reduksjon. Vi velger den mest tilgjengelige og miljøvennlige teknologien som er kommersielt tilgjengelig ved å bygge et nytt batterihybridskip, informerer CEO & Partner Sindre Matre.

Sindre Matre.

Per nå eier Arriva Shipping ni selvlossende tørrlastskip fra 2.000 til 8.000 dwt. Selskapet har også 5-10 innleid tonnasje til enhver tid. 

Jarle Matre

De har 180 ansatte og hadde i 2022 en omstening på 562 millioner kroner. Total fraktvolum utgjorde rundt 4,6 millioner tonn bulkmaterialer i 2022.

En betydelig andel av investeringene og leveransene til dette skipet, inkludert design og byggetilsyn, vil komme fra norske og europeiske leverandører.

- Arriva Shipping ønsker med denne investeringen å tilby våre kunder enda bedre logistikk og et grønt fotavtrykk på konkurransedyktige vilkår, sier Matre.