Astrid Mærsk.

Nytt Maersk containerskip døpt i Japan

A.P. Møller - Maersk kunne fredag motta sitt siste nybygg «Astrid Maersk», som er det andre av rederiets store metanoldrevne containerskip.

Publisert

Med pomp og prakt kunne A.P Møller - Maersk ønsket i slutten av forrige uke velkommen til nok et nytt fartøy i flåten. Fredag fikk containerskipet «Astrid Maersk» plass i en fortsatt liten og eksklusiv klubb av nybygg som kan seile på metanol, som foreløpig kun inkluderer mateskipet «Laura Mærsk» og søsterskipet «Ane Mærsk». Det opplyser det danske rederiet i en pressemelding.

«Astrid Maersk», som er det andre av totalt 18 nybygg som er planlagt levert i 2024 og 2025, ble døpt i en seremoni i den japanske havnebyen Yokohama og deltok blant annet av skipets gudmor Liza Uchida, som er ektefellen til administrerende direktør i Nissan Motor Corporation, Makoto Uchida.

I full overensstemmelse med tradisjonen med å navngi Maersk-skip etter medlemmer av grunnleggerfamilien, er Astrid Mærsk oppkalt etter Astrid Uggla, som fungerte som gudmor til rederiets første store metalnoldrevne containerskip «Ane Mærsk».

Astrid Uggla er barnebarn til Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, styreleder i A.P. Møller Fonden og investeringsselskapet A.P. Møller Holding, som er majoritetseier i A.P. Møller - Maersk.

- Vi er veldig glade for å ønske «Astrid Maersk» velkommen til vår nye flåte, som er i stand til å seile på grønn metanol. Med dette fartøyet, og hennes søsterskip, tar Maersk viktige skritt på reisen mot maritim energiomstilling, sier Maersks administrerende direktør Vincent Clerc.

I videoen her kan du komme om bord på det nybygde containerskipet.