VD og president Lars Renström i Alfa Laval

Alfa Laval tar miljøordre på SEK 230 mill. i Japan

Alfa Laval har vunnet en ordre fra Mitsubishi Heavy Industries for levering av Alfa Laval Aalborg energieffektive eksosgassløsninger til skip som bygges for A.P. Møller – Mærsk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ordreverdien er cirka SEK 230 millioner og leveringen er beregnet til å starte i 2012 og sluttleveranse innen utløpet av 2014.

Alfa Laval Aalborgs løsning for utnytter energien fra hovedmotorens eksosgass til å produsere elektrisitet. Eksosgassen benyttes til å produsere stam for turbinen som genererer elektrisk kraft. Systemet har blitt utviklet i nært samarbeid med produsenten av hovedmotorer og turbinleverandører slik at optimal ytelse og fleksibilitet oppnås. Skipets samlede behov for elektrisk kraft dekkes dermed uten at det er behov for å benytte skipets generatorer.

- Dette er en interessant ordre på flere måter. Det er en av våre største ordre så langt innenfor dette området, og inkluderer teknologi vi har fått tilgang til gjennom oppkjøpet av Aalborg Industries og involverer flere store aktører innen shipping, forteller VD og president Lars Renström i Alfa Laval.