Skal levere avbruddsfri strømforsyning til 17 Vard-skip

VARDs verft skal i årene som kommer bygge 17 fartøy med UPS fra Anda-Olsen for å sikre sine kritiske installasjoner mot strømbrudd.

Publisert

ontraktene har en samlet verdi på et tosifret milliontall.

Anda-Olsen har signert kontrakter for flere forskjellige fartøy. Vi er veldig stolte av at vi er den foretrukne leverandøren av UPSer til både internasjonale og lokale rederier, sier Marius Anda Olsen, salgssjef i Anda-Olsen i en pressemelding.

Større krav til backup om bord i dagens fartøy

Marius Anda Olsen, salgssjef i Anda-Olsen.
Marius Anda Olsen, salgssjef i Anda-Olsen.

For fartøyene vil Anda-Olsen levere et utvalg av sine egenutviklede UPSer, som vil sikre kontinuerlig strømforsyning til kritiske installasjoner i tilfelle strømbrudd.

– Installasjonene på dagens fartøy blir stadig mer komplekse og består av mye flere komponenter enn for bare noen få år siden. Krav om backup-løsninger for strømforsyninger er noe stadig flere rederier etterspør, forklarer Marius.

Siden 1960-tallet har Anda-Olsen utviklet sin spesialistkompetanse innen kraftforsyning for utfordrende forhold i det maritime miljøet. I dag er det Aalesund-baserte selskapet blant de største leverandørene i Norge av Uninterrupted Power Supply og selger produkter og tjenester til kunder over hele verden.

UPS for Service Operation Vessels for vindparker

Blant skipene som Anda-Olsen er kontrahert for, er flere bestilt av Rem Offshore og Norwind Offshore. Disse fartøyene er skreddersydd for verdensomspennende tjenester og serviceoperasjoner ved offshore vindparker.

Videre skal Anda-Olsen levere UPS til et større amerikansk selskap som utvikler marine robotfartøy. Disse vil være de første i sitt slag og muliggjøre enkle eller ubemannede operasjoner via fjernstyring fra fastlandet, i tillegg til innføring av alternativt drivstoff som grønn ammoniakk.