VS 491 CD

Siem Offshore kontraherer ytterligere to store AHTS'er ved Kleven Maritime

Kleven Verft i Ulsteinvik har, i samarbeid med Myklebust Verft, inngått kontrakt med Siem Offshore Inc. i Kristiansand om bygging av to store og miljøvennlige ankerhåndteringsfartøyer av Vik Sandvik design VS 491 CD.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra før har Siem Offshore Inc. kontrakt på bygging av ti tilsvarende fartøyer hos Kleven Verft og Myklebust Verft.

Fartøyene er avanserte ankerhåndteringsfartøyer (AHTS) med supplykapasitet av typen VS 491 CD, designet av Vik Sandvik. Samlet kontraktpris er på ca 1,2 mrd. kroner
Fartøyene er 91,0 meter lange med bredde 22,0 meter. Samlet installert effekt utgjør 20.640 kW (28.000 Hk), vinsjkapasiteten er 500 tonn. Trekk-kraften er beregnet til ca. 300 tonn. Kombinasjonen av miljøvennlig design og stor kapasitet gjør fartøyene særlig velegnet for operasjoner i Nordsjøen.
Innredningen gir plass til en bemanning på inntil 60 personer. Fartøyene er forberedt for en rekke operasjoner, som stor offshore-kran, A-ramme og dekkskran for sikker ankerhåndtering.
Fartøyene skal leveres fra verftene i oktober og desember 2010. Siem Offshore Inc. har totalt 15 kontrakter med Kleven Verft. Samlet har de to verftene i Kleven Maritime nå en ordrereserve på 31 skip til en samlet kontraktsverdi på 12,4 mrd kroner.