Brenner avfall for miljøet

Avfallsbehandling ombord er et brennhett tema. Det er regulert både av IMO og det europeiske MED sertifikatet. – Vi tilbyr markedets kanskje mest miljøvennlige avfallsbehandling, hevder Global Enviro og støttes av incinerator-produsenten Atlas Incinerator A/S i Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Internasjonalt regelverk fastslår at nye skip over 400 dwt skal ha forbrenningsanlegg eller oppsamlingstanker. Ett alternativ er å oppbevare avfallet ombord i store tanker og frakte det til landdeponi. En løsning som er både kostbar og tidkrevende. Salgssjef Rune Brandal og Global Enviro International AS’ oppfordring er soleklar: – Løys problemet der og då, ombord!
– Vårt system for effektiv og miljøvennlig avfallsbehandling tar hånd om matavfall, kloakk og oljer, påpeker Brandal. – I tillegg leverer vi moderne løsninger for å spare volum på det resterende; så som glass, blikk og lett trevirke.
Systemet, som er en totalløsning for skipsbruk, omfatter blant annet forbrenningsanlegg, kvernere og dehydrator, presiserer Brandal.
Atlas Incinerator A/S’ salgsdirektør Erik Vilhelmsen forklarer entusiastisk at Global Enviros system blant annet består av forbrenningsovn fra Atlas Incinerator. – Dette er markedets mest effektive incinerator, som med et flerkammer forbrenningsprinsipp gir absolutt minimale utslipp samtidig som den er så kompakt at den problemløst kan monteres inntil skott ombord, forteller Vilhelmsen. Fordi Atlas sin incinerator har tre etterbrenningskamre er det mulig å brenne spillolje og fastavfall samtidig. Med hensyn til kloakk, så brenner ovnen tørrstoffet etter at det er emulgert med den brennbare væsken i sludgetanken. Incineratoren brenner spillolje med opptil 50 prosent vann uten at dieselolje tilsettes.

– Vi skal bli en kunnskapsbedrift som kan rådgi våre kunder på alle aspekter innen miljøriktig avfallsbehandling. Der er vår fremtid, sier Rune Brandal til slutt.