Konsernsjef Gunvor Ulstein uttrykker tilfredshet med fjoråret.

Ulstein forbedrer resultatet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ulstein Group hadde i 2013 en omsetning på 2,3 milliarder kroner, og et driftsresultat på 318 millioner kroner. Driftsinntektene ligger stabilt sammenlignet med 2012, men resultatet har blitt forbedret med 90 millioner kroner.

– Vi har dyktige ansatte og en organisasjon med god gjennomføringsevne og leveringspresisjon. Vi er svært takknemmelige for det gode samarbeidet og samspillet vi har med kunder, leverandører og andre aktører i næringen. Resultatet gjør oss i stand til å holde frem med å utvikle konkurransedyktige og innovative produkter og tjenester til offshoremarkedet også fremover, sier konsernsjef Gunvor Ulstein.

For tiden har Ulstein over 40 skip i ordre, seks av fartøyene blir bygget ved konsernets eget verft i Ulsteinvik, mens resten blir bygget ved verft internasjonalt.

– Vi har jobbet langsiktig og strategisk for å lykkes med dette. Salg av design og utstyrspakker gir ringvirkninger i regionen, både når det gjelder design og utvikling, men også for salg av utstyr og tjenester. Stor takk til våre medarbeidere og det tette samarbeidet med våre relasjoner som har gjort dette mulig, fortsetter Gunvor Ulstein.

Leveringspresisjon fra eget verft
 i 2013 startet med levering av det innovative IMR-fartøyet “Seven Viking”, som er spesialdesignet for oppdrag for Statoil i Nordsjøen. Skipet fikk raskt et godt rykte i oljemiljøet, og Ulstein Verft mottok utmerkelsen Ship of the Year av Skipsrevyen for dette fartøyet.

Ulstein Verft leverte også fire plattform forsyningsfartøyer av typen PX121 som alle fire er kjøpt av Nordic American Offshore.

Ulstein-konsernet investerte 146 millionar kroner i forsking og utvikling i 2013. Gunvor Ulstein understreker at selskapet skal fortsette å være en pådriver for innovasjon.

– Innovasjon er viktig for å videreutvikle produkter og tjenester, og for å skape nye. Gjennom godt samarbeid internt og med andre maritime aktører, skal vi fortsette med å skape nye og forbedrede løsninger som gir merverdi, sier Ulstein.