STX OSV Electro har signert kontrakt på levering av fremdriftspakker til Japan

STX OSV Electro har inngått en kontrakt med japanske Universal Shipbuilding Corporation for levering av seks integrerte pakker med diesel-elektriske fremdriftssystem til en serie skip for Swire Pacific Offshore. Kontrakten har en verdi på ca. 100 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er glade for at Universal Shipbuilding Corporation også denne gang viser tillit til oss og våre produkter, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet. Swire Pacific Offshore er også kjent med utførelsen og kvaliteten på våre produkter, og vi setter stor pris på å få levere våre diesel-elektriske fremdriftssystemer til deres skip, sier Christian Søvik, Vice President Asia i STX OSV Electro.

Leveransen krever kompetanse og erfaring innen diesel-elektriske fremdriftssystemer, samt evne til å arbeide i nær samhandling med designere og verft. Etter tiår med krevende leveranser hovedsakelig til offshorefartøy levert av verftene i STX OSV konsernet, har STX OSV Electro opparbeidet seg en bred erfaring og referanseliste innenfor flere områder av avansert marin elektronikk og automasjon.

STX OSV Electro har tidligere levert fire tilsvarende integrerte automasjons- og diesel-elektrisk fremdriftspakker til skip levert fra Universal Shipbuilding Corporation. Den nye kontrakten med verftet i Japan vil involvere fem av STX OSV Electro sine ni lokasjoner rundt om i verden, der de norske avdelingene i Søvik og Ålesund vil lede arbeidet, mens Singapore kontoret vil spille en viktig rolle.

STX OSV Electro ble etablert i 1997 og er et selskap i STX OSV konsernet. Selskapet har 700 ansatte i Norge, Brasil, India, Romania, Singapore og Vietnam.