Foto: Harald Pettersen/Statoil

Sterkt fra Statoil

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Statoils driftsresultat for første kvartal 2014 endte på 51,4 milliarder kroner, en økning på 35 prosent sammenlignet med første kvartal 2013. Justert driftsresultat økte med ni prosent til 46,0 milliarder kroner, noe som er betydelig over analytikernes anslag.

De økte inntektene skyldtes hovedsakelig høyere priser og økt bidrag fra gassverdikjeden, opplyses det fra Statoil. Justert driftsresultat etter skatt var 15,8 milliarder kroner, sammenlignet med 12,0 milliarder kroner i samme periode i fjor.

– Vi er glade for å presentere sterke finansielle resultater for kvartalet. Høyere priser og gode resultater fra vår amerikanske gassverdikjede bidro til en økning i justert driftsresultat på ni prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Driften vår er solid og danner grunnlag for en rebasert organisk produksjonsvekst på omkring to prosent i 2014, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

Statoil leverte en produksjon på 1,978 millioner foe per dag i første kvartal, en nedgang på én prosent sammenlignet med første kvartal 2013. Fortsatt sterk prosjektutvikling og -gjennomføring muliggjorde konseptvalg for Johan Sverdrup-feltet og produksjonsstart på Gudrun-feltet.

Johan Sverdrup blir Statoils største feltutbygging siden 1980-årene. Feltsenteret skal bygges ut i flere faser, med en feltkapasitet i første fase på 315.000 fat oljeekvivalenter per dag. Gudrun-prosjektet ble levert i samsvar med tidsplanen og under kostnadsestimatet ved å bruke det globale leverandørmarkedet.