Det nye teknologisenteret blir STADT sin største investering noensinne. Foto: STADT

STADT utvikler nytt teknologisenter

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

STADT investerer 30 millioner kroner i nytt teknologisenter på 3000 kvadratmeter. Senteret blir en viktig brikke for STADT  i den videre ekspansjonen av selskapets satsing på elektriske fremdriftssystem til skip.

Selskapet har nylig signert kontrakt med Nordfjord Bygg som totalentreprenør, og selskapet er dermed i gang med sin største investering noensinne.

– STADT satser på å utvikle teknologisenteret videre med tilgang til sjø, og forventer at kommune og Kystverket fyller opp med utviklingen av havnebassenget slik det er planlagt i Nasjonal transportplan, sier administrerende direktør i STADT, Hallvard L. Slettevoll.

Sentrale parter i prosjektet er Innovasjon Norge og DNB. – Uten disse støttespillerne ville ikke teknologisenteret blitt realisert, sier Slettevoll.

Bygget skal være innflytningsklart i mai 2015, og er dimensjonert for lagt flere ansatte i STADT enn det man har i dag. I tiden fremover vil det være aktuelt for selskapet å rekruttere i flere kategorier; fra elektromontører, senioringeniører, salgspersonell og logistikkmedarbeidere.

STADT har per i dag en stor ordrereserve på hele 22 skipssystem til en verdi på godt over 200 millioner kroner.

Nylig mottok også selskapet en prestisjefylt miljøpris i regi av Offshore Support Journal i London.