Songa Anne på vei inn til Rotterdam

Tørrbulktopp ser lyst på fremtiden

Herman Billung, trer av som toppsjef for Songa Bulk ASA, og blir ny leder av Star Bulk Norway AS med særlig ansvar for å ivareta de nordiske markedene. Han er optimist med tanke på fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Tørrbulkmarkedet er bra nå. Det ligger store forventninger i det. Det er bra balanse mellom tilbud og etterspørsel. Jeg er optimist, sier Herman Billung til Skipsrevyen.

I midten av mai ble det kjent at Songa Bulk solgte flåten til Star Bulk for å skape et ledende tørrbulkrederi.

I bytte mot de 15 tørrbulkskipen fikk Songa 13 688 000 aksjer i Star Bulk, i tillegg til 14,55 millioner amerikanske dollar i kontanter.

Det Arne Blystad-kontrollerte tørrlastrederiet Songa Bulk ASA har ansatt Thomas Rønningen som ny CEO i selskapet fra 1.september. Han har styrt økonomien i samme selskap siden 2017.

Men lederbyttet er, ifølge Billung, kun en formalitet, da det er blitt gjort en transaksjon, og Songa Bulk ikke har noen aktivitet per i dag.

Herman Billung ser lyst på fremtid for tørrmarkedet

- Thomas Rønningen var min CFO. Dette er en praktisk anordning da det ikke er aktivitet i selskapet. Vi skal etter hvert ta stilling til hva vi gjør videre med Songa Bulk, forteller Billing.

- Meningen fra starten var at Arne Blystad skulle inn i styret i Songa Star som er sekundærnotert på Oslo Børs. Man etablerer Star Bulk Norway AS og jeg blir leder med særlig ansvar for å ivareta de nordiske markedene, og er i ledelsen i Star Bulk Carriers i Athen der vårt hovedkontor ligger, avslutter Billung.