"Normand Reach", av VARD design, overtatt 28. mai i år og omtalt i Skipsrevyen 3/2014. Foto Harald Valderhaug

Solid fremgang for Solstad Offshore

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Alle tre segmentene hvor det børsnoterte Skudeneshavnrederiet Solstad Offshore ASA opererer viser fremgang i tredje kvartal.

Justert for flåteendring er bedringen størst i ankerhåndteringssektoren og konstruksjonsservicesegmentet. Inntektsøkningen innen PSV-segmentet skyldes høyere rater og noe bedre utnyttelse av tonnasjen.

Konstruksjonsservicesektoren er påvirket av høyere rater på enkelte kontrakter, samt høyere kurs på US-dollar og britiske pund som hadde en kursstigning på henholdsvis fire og to prosent.

Driftsinntektene for 3. kvartal ble 1.127 millioner kroner, mot 992 for tilsvarende periode året før. Driftsinntektene hittil i år (ni måneder) ble 2.862 millioner kroner, mot 2.741 millioner på samme tid i 2013. Konsernresultatet før skatt per 3. kvartal viser overskudd på 566 millioner kroner, mot 458 i samme periode året før.

Sammenlignet med 2013 er konsernets flåte redusert som følge av salg av to konstruksjonsserviceskip og to mindre ankerhåndteringsskip tidlig i perioden, mens det er tatt levering av to konstruksjonsserviceskip henholdsvis i juni og juli 2014.

Ved utgangen av tredje kvartal bestod Solstad-flåten ev 48 hel- og deleide skip, hvorav ett nybygg. Av disse er 20 konstruksjonsserviceskip (CSV) , inkludert en derrick lay barge (DLB), 19 ankerhåndteringsskip (AHTS) og ni plattformforsyningsskip (PSV).

Konsernets resultat har over lengre tid vært preget av god kontraktsdekning for flåten, især for CSVene. Konsernets flåte hadde ved utgangen av oktober en fast kontraktsdekning på 74 prosent. For gjenværende del av 2014, inklusive opsjoner, er dekningen 81 prosent. For 2015 er tilsvarende dekning henholdsvis 51 og 63 pst.

Aktiviteten i spotmarkedet i Nordsjøen var økende gjennom kvartalet. Markedet er fortsatt volatilt, men særlig  august og september var sterkt for AHTSene. Inngangen til 4. kvartal var også god for denne typen skip.