Arkivfoto: Bow Summer i Rotterdam.

Restruktureringen av Odfjell startet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skal forbedre nettoresultatet med over 100 millioner dollar innen 2016

Bergensrederiet Odfjell SE har iverksatt en restruktureringsplan som, når fullt ut implementert, er  estimert til å forbedre nettoresultatet med i overkant av USD 100 millioner på årlig basis innen utgangen av 2016, heter det i en børsmelding fra rederiet.

Kostnadskuttene relaterer seg til driftskostnader, administrasjonskostnader, optimalisering av seilingsmønster og mer effektivt bunkersforbruk. Tiltakene relatert til driftskostnader og administrasjonskostnader forventes å utgjøre mer enn halvparten av resultatforbedringen. Gjennom disse endringene vil rederiet nå målet om å bli en lønnsom, global transportør av flytende kjemikalier, heter det i meldingen.

EBITDA for fjerde kvartal endte på USD 25 millioner, sammenlignet med USD 19 millioner i tredje kvartal. Netto resultat for kvartalet endte på minus USD 18 millioner sammenlignet med minus 9 millioner i foregående kvartal. EBITDA for 2014 endte på USD 66 millioner sammenlignet med USD 41 millioner for 2013.

Odfjells kjemikaliefart-indeks (ODFIX) steg med mer enn 10% sammenlignet med forrige kvartal, mens reiseresultatet falt med 6% som en følge av bunkers-sikring.

Resultatet for gass-skipene ble forbedret fra forrige kvartal som følge av et sterkere marked.

Med unntak av tankterminalene i Rotterdam og Charleston var resultatet fra terminalene positivt og på linje med forrige kvartal. Brutto utnyttelsegrad for tankterminal-divisjonen, med unntak av terminalen i Rotterdam, forbedret seg fra 92% til 96% sammenlignet med foregående kvartal.

Rederiet forventer økt utnyttelsesgrad og forbedret resultat ved Odfjell Terminals (Rotterdam) og fortsatt stabile resultater fra de andre terminalene.