NVC 374 WP: Kleven har no 17 fartøy i ordreboka, til ein samla verdi av nær 11 milliardar kroner.

Ny fiskebåtkontrakt til Myklebust Verft

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kleven har signert kontrakt med eit fransk fiskeriselskap om bygging av ein 80 meter lang hekktrålar.

Fartøyet skal leverast frå Myklebust Verft hausten 2017, og er av NVC 374 WP-design frå Rolls-Royce. Dette vert søsterskip til to fartøy bygd på same design, kontrahert av DFFU i juni i år.

- Det er veldig kjekt å kunne gje våre tilsette ei slik nyheit no like før jul, seier konsernsjef Ståle Rasmussen i Kleven. Denne kontrakten er med på å sikre full sysselsetting på Myklebust Verft dei neste to åra.

- Dette vert det fjerde fiskefartøyet Myklebust Verft har skrive kontrakt på sidan sommaren. I tillegg har verftet fått kontrakt på bygging av ein stor brønnbåt. Fleire av desse båtane har Rolls-Royce-design og store utstyrspakkar for same selskap, og vi set stor pris på det samarbeidet vi har fått med Rolls-Royce, seier Ståle Rasmussen.

Hekktrålaren får isklasse ICE 1A*, og driftseffektivitet, lave utslepp og komfort og sikkerheit for mannskapet har vore viktige kriterier i utviklinga av fartøyet. Kunden er Compagnie Des Peches Saint-Malo S.A. & SAS Comptoir Des Peches D’Europe Du Nord – Euronor.