Illustrasjonsfoto

Nye marineordre til Scana

Scana Industrier ASA har gjennom sitt datterselskap Scana Volda AS inngått kontrakt med STX Norway Offshore for levering av gir og propellanlegg med fjernstyring for et ankerhåndteringsfartøy av typen STX AH 11. Skipet skal bygges i Brasil og utstyret leveres i januar 2013.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette skipet er det tredje i en serie av denne typen som er kontrahert av Norskan i Brasil, hvor samtlige utstyres med Scana Volda gir og propellanlegg. Skipene eies og drives av Norskan som representerer DOF ASA i Brasil. Scana har også tidligere hatt en rekke leveranser til STX og Norskan, hvorav det siste ferdigstilte fartøyet blir overlevert eier i disse dager.
Scana har per i dag utrustet fremdriftssystem på 35 fartøy som opererer i brasiliansk farvann. Dette krever økt serviceberedskap, noe som er styrket gjennom lokal tilstedeværelse, samarbeid med lokale servicefirma, samt at oppdrag også utføres av serviceteam fra Norge.
Scana Industrier ASA har gjennom datterselskapet Scana Zamech i Polen vunnet kontrakt med Remontowa-verftet i Gdansk for leveranse av thrustere til to forsyningsskip med opsjon på leveranse av to ekstra. Fartøyene vil drives fra Singapore av Ezra Holdings Limited.
Leveransen vil skje i 2011 og omfatter fire vridbare thrustere med fjernstyring i et DP-kompatibelt system.
Scana Zamech har også vunnet to kontrakter med Northern Shipyard i Gda?sk. Dette gjelder leveranse av fremdriftsystem for et spesialfartøy som bygges for Polish Maritime Search and Rescue Service. Fremdriftssystemet inkluderer to vridbare propellere på 1700mm diameter, akslinger og en fast propell på 1700mm diameter.
Leveransen vil skje i mars 2011.
Total verdi på leveransene er 46 mnok, inkludert opsjoner på 9 mnok.
- Vi har i tredje og fjerde kvartal lykkes med å hente viktige kontrakter innen marineområdet. Dette er svært positivt for vårt aktivitetsnivå i 2011. Vi har også meddelt markedet at vi forventer en positiv utvikling i vår totale ordreinngang. Dette står ved lag. Andre kvartal 2010 var driftsmessig krevende. Produktsammensetningen vår har siden andre kvartal bedret seg litt fra måned til måned. Denne utviklingen forventer vi fortsetter utover i 2011 og skal gi positiv resultatutvikling for konsernet samlet sett, sier konsernsjef i Scana Industrier ASA, Rolf Roverud.