BP Quad 204

Store kontrakter i kø hos Norsafe

Det er nå også en internasjonal interesse for de nyutviklede livbåtsystemene fra Norsafe som tilfredsstiller de nyeste standardene for redningsmidler på norsk kontinentalsokkel. Standardene defineres gjennom DNV-OS-E406 og NORSOK R-002, og vil tre i kraft fra 2015.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De nye fritt-fall livbåtene har en kapasitet på 70 personer og sertifiseres for å stupe fra opp til 40 meters høyde. Båtens design har gjennom tester vist særdeles gode egenskaper, og gir de beste forutsetninger for en trygg evakuering i en nødsituasjon.

COSL Prospector

Norsafe har tegnet kontrakt med verftet Yantai CIMC Raffles Offshore i Kina om leveranser av fritt fall livbåter og utsettingsarrangementer (daviter) til en ny halvt nedsenkbar boreplattform av type DP3. Det er China Oilfield Services Ltd. gjennom COSL Drilling Europe AS som er eier av riggen, som har fått navnet COSL Prospector. Boreriggen er bygget for havdyp ned til 1.500 meter og er utrustet for å takle is og lave temperaturer. Sammen med livbåtsystemene fra Norsafe betyr dette at boreriggen er tilpasset de tøffeste områdene i Nordsjøen, Barentshavet, Grønland og Canada.

BP Quad 204

Norasafe skal også levere disse nye livbåtsystemene til Hyundai Heavy Industries Co. Ltd. i Sør-Korea. Her er det BP som er kunden, og offshore installasjonen er en FPSO (Floating, Production, Storage and Offloading) som har fått navnet BP Quad 204. FPSO’en skal operere i den Britiske delen av Nordsjøen på oljefeltet som heter Schiehallion, 175 kilometer vest for Shetland. Denne type flytende installasjoner produserer / prosesserer oljen, lagrer og sender ferdige produkter videre via tankskip eller rørledninger.