Besøksrekord for Nor-Shipping 2011

Aldri har Nor-Shipping vært så ettertraktet og godt besøkt som i år. 16 235 besøkende, en økning på fire prosent i forhold til for to år siden, fant veien til Norges Varemesse i Lillestrøm siste uken i mai for å delta både på messen og konferansene. Med 17 298 utstillerrepresentanter fra 54 land, endte det med totalt 33 533 delegater, som er ny rekord for Nor-Shipping.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-Vår beste Nor-Shipping uke noensinne, siden oppstarten i 1965, sier Tollef Schiander, prosjektleder for Nor-Shipping i Norges Varemesse. – Dette bekrefter Norges betydning som maritim nasjon og landets rolle som pådriver for ny teknologi. Samtidig satte årets konferanser søkelyset på de enorme mulighetene for den maritime industrien på den brasilianske kontinentalsokkelen, legger han til.
1400 konferansedeltagere
Under åpningskonferansen tirsdag 24. mai fikk de 675 konferansedeltagerne høre maritime tungvektere som Tor Olav Trøim fra Frontline, Peter Evensen fra Teekay og R.S. Platou’s Peter M. Anker - i tillegg til representanter for neste generasjons ledere som Thomas Wilhelmsen fra Wilhelmsengruppen og Cecilie Fredriksen, datter til ikke ukjente John Fredriksen.
José Sergio Gabrielli, toppsjefen i det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras samlet en lydhør forsamling på 725 deltagere da han på Nor-Shippings første offshorekonferanse understreket den økende betydningen serviceflåten offshore vil ha for olje og gassindustrien, spesielt i Brasil i årene som kommer.
Temaet for årets Nor-Shipping var ”What’s Next?”, der tidligere CNN-anker Todd Benjamin ledet spennende paneldebatter med fokus på fremtidens forretningsmuligheter for den maritime næringen, neste generasjons ledere under åpningskonferansen tirsdag, fremtiden etter Deepwater Horizon-katastrofen og neste generasjons teknologi på offshorekonferansen onsdag.
Prisvinnere
Verdens største malmskip, Vale Brasil, ble tildelt Nor-Shippings ”The Clean Ship Award ”under åpningskonferansen, mens Rolls-Royce Marine fikk ”The Next Generation Ship Award” for sitt konseptskip “Environship Concept”. I alt 40 kandidater fra hele verden ble vurdert til de to prisene, som ble overrakt av nærings- og handelsminister Trond Giske og, konsernsjef i Det norske Veritas, Henrik Madsen.
Nor-Shipping Campus
Nesten 10 000 mennesker – blant dem 4000 skoleelever – var innom Nor-Shipping Campus på Rådhusplassen i Oslo i løpet av Nor-Shipping-uken. Dette er første gang det arrangeres et eget event der også folk flest kunne få et innblikk i de maritime miljøene. Hovedmålgruppen for utstillingen på Rådhusplassen var skoleelever og studenter som skal velge utdanning og framtidig yrkeskarriere. – Med 1000 skolelever innom Campus hver dag håper jeg vi klarte å skape litt interesse og nysgjerrighet for de mange mulighetene som ligger i en maritim karriere, sier prosjektleder for Nor-Shipping Campus, Vidar Pederstad.
En annen nyskapning under årets Nor-Shipping var ’Brazilian Day’, onsdag 25. mai. I tillegg til innledning av José S. Gabrielli fra Petrobras under offshorekonferansen tidligere på dagen, var det lagt opp til flere miniseminarer og speed-dating for norske bedrifter som ser forretningsmuligheter i Brasil.
Med årets Nor-Shipping vel i havn, setter vi nå stø kurs mot Nor-Shipping 2013, hvor vi allerede har solgt 50 prosent av utstillingsarealene, sier Tollef Schiander i Norges Varemesse.
For å se video fra Nor-Shipping-konferansene se denne linken på YouTube: http//youtube.nextgenerationshipping.com/