Miljøvennlig storsatsing for sjøtransport langs Norskekysten er ett skritt nærmere oppstart

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det første av Nor Lines to nybygg ble i helgen sjøsatt ved verftet Tsuji Heavy Industries like utenfor Shanghai i Kina. Når skipene blir satt i trafikk langs kysten av Norge vil Nor Lines kunne tilby en effektiv og miljøvennlig løsning som er konkurransedyktig i markedet.

Den vellykkede sjøsettingen av Nor Lines nybygg som får navnet MV ”KVITBJØRN” er en milepæl på veien mot miljøvennlige logistikkløsninger i Nord-Europa. De to skipene er et vesentlig skritt i riktig retning ved bruk av nyutviklet prisvinnende skrogform og fremdriftsanlegg som sammen med mulitmodale lastebærere om bord bidrar til at godstransporten på sjøveien får et markant konkurransefortrinn i forhold til andre løsninger.

Nor Lines vil med sine nybygg kunne tilby ”grønne transportkorridorer” på konkurransemessige vilkår. Begge nybyggene benytter naturgass som drivstoff med redusert klimagassutslipp på ca 35 % som resultat. I tillegg vil totalt bortfall av sot og svovelutslipp sammen med 90% reduksjon av NOx bidra til at det totale drivhusgassutslippet pr. transportert enhet vil bli redusert med 70% sammenliknet med veitransport.

Nor Lines har en visjon om å bidra til en bærekraftig utvikling for transportsektoren der vårt mål er å etterlate oss et ”hvitere fotavtrykk” i tiden fremover.

norlines_1500x610_transp