Bow Sky på 40.000 dwt blir det første skipet som får installert Navtors AVCS-service. Foto: Odfjell

Odfjell går over til e-navigasjon

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norske Odfjell har besluttet å innføre Navtors e-navigasjonsløsning på hele flåten sin. Målet med å gå over til papirløs navigasjon er å øke effektviteten ombord.

Ved å redusere antall timer som brukes på administrasion av rederiets flåte som består av 50 dypvannsfartøy. Bow Sky på 40.000 dwt blir det første skipet som får installert Navtors AVCS-service.

- Dette kommer nok til å bli en revolusjonerende endring for besetningen på broen. Administrering av sjøkart på papir tar flere timer hver uke, men med Navtors digitale ENC-service skal det bare ta et par minutter å gjøre samme operasjon. Dette frigir verdifull tid til de som jobber på broen som da kan fokusere på andre viktige driftsoppgaver, sier Navtors Marketing and Communications Manager Willy Zeiler.

Navtor har fått en markedsledende posisjon siden lanseringen av virksomhetens ENC-service i 2011. Løsningen distribueres via USB-baserte NavStick som gir navigatører umiddelbar adgang til globale sjøkart og lisenser. Når den er installert på ECDIS’en kan servicen oppdateres regelmessig.

-Odfjell er et respektert navn innenfor global shipping, og det at få enda en kunde av deres format demonstrerer den voksende verdsettelsen av våre innovative produkter, sier Zeiler