Nytt bedredskapsskip til ESVAGT

Med levering av ”ESVAGT BERGEN” er ESVAGT klar til at ta førerstolen innenfor beredskapsskip.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

’’ESVAGT BERGEN’’ understreker Esvagts fokusering på områdeberedskap. Esvagt holder dermed fast i sine ambisjoner om å bli den beste leverandør innenfor Safety & Support at Sea.
Skipet tilhører klassen ”Multi Role Vessel”. Der er et meget fleksibelt fartøy, som tar del i ESVAGTs standby sikkerhetsberedskap ved oljefeltene, også kan utføre spesialoppgaver i og omkring feltene, inkludert moderne oljesøl-beredskap.
Fartøyet er bygget i Spania og går etter utrustning i Esbjerg direkte på kontrakt til Statoil for en periode på 8-11 år.
Hurtig utrykking i vanskelig vær
Skipet er til dels designet av Ulstein Design og representerer det nyeste innenfor moderne skipsdesign. Skipet er også utstyrt med miljøvenlige katalysatorer for reduksjon av NOx-utslipp og et spesialdesignet vannbasert brannslukningssystem i maskinrommet. Det nye fartøyet tillater høyere fart i høy sjø enn andre fartøy, og det har sammen med mange andre detaljer vært medvirkende årsak til å sikre kontrakten med Statoil.
Primære arbeidsoppgaver
Skipet skal inngå i Statoils store flåte av standby-skip og settes inn i Sleipner/Volve området i den sydlige del av norsk offshore sektor. Det er utstyrt med hospital og kan ta opp til 370 forulykkede om bord. Redningsoperasjonene foregår med ESVAGT’s egenproduserte Fast Rescue Både (FRB) samt Daughter Craft (DC), som sjøsettes via et spesielt akterarrangement. Til bruk ved miljøkatastrofer har skipet en tankkapasitet på 1,200 kubikmeter olje og er utstyrt med det nyeste utstyr til lokalisering og oppsamling av oljesøl. Med et bollard pull på 119 tonn vil det kunne foreta nødslep av store tankskip. Videre er skipet utstyrt med fire fighting kanoner (FIFI), som kan bekjempe en brann med opp til 2,400 kubikmeter vann i timen.
Skipet er 80 meter langt, 17 meter bredt og kan holde en fart på 17 knop i 4 meter høye bølger. Besetningen blir på 11 mann.