BJØRNSFJELL – en NabCat 1350 – skal inn i forskningens teneste for LetSea AS på Helgeland. Foto: Tom Lysø

LetSea valgte NabCat

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Helgelendingene i LetSea AS overtok tidligere denne uken en NabCat 1350 fra Moen Marin.

LetSea, inntil 2015 kjent som Helgeland Havbruksstasjon, har siden 2001 utviklet seg til å en anerkjent forsøksstasjon og en viktig bidragsyter innen anvendt forskning på laks, torsk og ørret. Fra hovedsetet i Sandnessjøen utfører selskapets 27 ansatte oppdragsforskning for marin industri og næringsaktører, og tilbyr i tillegg fiskehelsetjenester, miljøundersøkelser, lokalitetsvurderinger og andre FoU-tjenester. Etterspørselen etter innsikt og forståelse for hva som skal til for å oppnå bærekraftig vekst i havbruksnæringen har de siste fire årene økt inntektene i selskapet fra 20 til 212 millioner kroner.

Nå vokser LetSea også på flåtesiden. Denne uken overtok selskapet sin første NabCat fra Moen Marin.

BJØRNSFJELL er 13,50 meter lang og 7,5 meter bred. To John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter sørger for framdriften. I kombinasjon med Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir dette krefter og fleksibilitet til varierte operasjoner.

Sentralt på denne versjonen er et stort og godt arbeidsdekk. BJØRNSFJELL er utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt nokker på tre og fem tonn. Navigasjonspakken er levert av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

Dette er BJØRNSFJELL

To John Deere-motorer med en samlet motoreffekt på 750 hestekrefter sørger for framdriften. I kombinasjon med Twin Disc gir og Sleipner baugpropell gir dette krefter og fleksibilitet til varierte operasjoner. Sentralt på denne versjonen er et stort og godt arbeidsdekk. BJØRNSFJELL er utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt nokker på tre og fem tonn. Navigasjonspakken er levert av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

Lengde:    13,50 meter

Bredde:    7,50 meter

Motoreffekt: 2x375 hestekrefter

Fart:        13-15 knop uten last

Nyttelast: 25.000 kg

Byggnr:   152

Lev .dato: 27/06/2016 

Fartøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW, systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, Inergen brannslukking i maskinrom, ekstra styreposisjon bak styrhus og to redningsflåter.

Produserer fartøy på løpende bånd

Kvalitet, fleksible og praktiske løsninger har sammen med gjennomtenkt finish gjort tradisjonsrike Moen Marin til en ledende leverandør av arbeidsbåter til havbruksnæringen.

Som andre nybygg i NabCat-serien er også BJØRNSFJELL levert med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet.

Moen Marin AS har ytterligere ti NabCat 1350, tre NabCat 1498 katamaraner, tre 10,65 enkeltskrogfartøy, samt ett 24-meters enkeltskrogfartøy i stål i produksjon. De fleste fartøyene er bestilt av norske oppdretts- og serviceselskaper.