Fra venstre; JohnKnutsen,leder for den nordiske regionen forInternational, og Sigurd Teige, styreleder iWesting.

Westing og International tar grep om skipsmaling i Norge

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Westing har ambisjoner om å ta et sterkere grep om skipsmalingsmarkedet i Norge -­‐ både for nybygg, vedlikehold og reparasjoner – og har inngått en avtale om å bli eksklusiv representant for International Paint i Norge. Avtalen trer i kraft i november i år.

-­‐ Til nå har vi utviklet vår posisjon i markedet på Nordvestlandet og i Trøndelag. Med denne avtalen sikter vi mot å ta større markedsandeler langs hele kysten, og å strekke oss etter vår visjon om å bli den mest attraktive samarbeidspartneren på overflatebehandling i Norge, sier Sigurd Teige som er styreleder i Westing.

International er et av flere varemerker tilhørende verdens største aktør innen maling, AkzoNobel. John Knutsen, som leder den nordiske regionen for International, sier at han ser frem til at samarbeidsmodellen trer fullt i kraft fra november, og at International deler Westings strategi for ekspansjon i det norske markedet.

-­‐ International har utviklet en ny modell hvor Westing vil innta en fremskutt rolle i vår verdikjede for å yte en bedre service til våre kunder, uten at det medfører høyere kostnader for kundene. Dette er en modell som ikke har vært benyttet tidligere, og vi mener at dette er den riktige løsningen for vårt langstrakte land. Dette vil sette kundene mye sterkere i fokus, og jeg er sikker på at de vil oppleve en forbedret service fremover.

-­‐ Vi går fra å være en regional distributør og -­‐forhandler, til å bli en nasjonal integrert partner med International. Vi vil etablere et felles logistikk-­‐, lager-­‐ og servicesystem, og sammen kunne betjene våre kunder gjennom hele produktets livssyklus. Dette vil bli en mer konkurransedyktig og effektiv løsning også for våre kunder, sier Sigurd Teige i Westing.