3D illustrasjon ©Rolls-Royce

Rolls-Royce med kontrakt på fire nye offshorefartøy

Rolls-Royce har skrevet kontrakt med verftet Hyundai Mipo Dockyard i Korea om levering av skipsdesign og utstyr til fire plattformforsyningsfartøy (PSV). Kontrakten har en verdi på om lag NOK 400 million, og inkluderer også opsjoner på bygging av to fartøy av samme type.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi synes det er ekstra hyggelig at Hyundai velger å bygge UT-fartøy nok en gang, sier direktør ved Rolls-Royce, avdeling for offshoredesign i Ulsteinvik, Jørn Heltne.

De bestilte fartøyene er av typen UT 776 CD - en videreutvikling av den populære UT 700 serien som er designet spesielt for forsyning av utstyr og tjenester til olje- og gassrigger på store havdyp. I tilegg til design får båtene en omfattende utstyrspakke fra Rolls-Royce, som inkluderer blant annet diselmotorer, thrustere, automasjons- og kontrollsystemer samt dekksmaskineri.

Fartøyene er designet i nært samarbeid med sluttbrukeren, særlig med tanke på sikkerhet og god forhold for mannskapet ombord.

- Vi er svært fornøyde med å kunne gå inn i dypvannsmarkedet ved å bygge verdensledende design for offshorefartøy fra Rolls-Royce, sier direktør i Hyundai, W.G. Choe.

De 97 meter lange fartøyene på 4.400 tonn blir bygget med et diesel-elektrisk framdriftssystem som reduserer drivstofforbruket og gir mindre utslipp når fartøyene går på lavere hastigheter. Fremdriftssystemet møter dagens standard av Clean Design, som er strenge miljø- og sikkerhetskrav til fartøydesign for å redusere utslipp.

Fartøyene bygges ved Hyundais verft i Ulsan i Korea og skal etter planen leveres i 2013 og 2014.