Havyard Tomrefjord

Havyard Group selger Havyard Tomrefjord

Havyard Group selger alle sine aksjer i Havyard Tomrefjord til en eiergruppe ledet av Øivind Sævik. Sævik blir med kjøpet hovedaksjonæren i den nye eiergruppen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bakgrunnen for salget er at Havyard Group ønsker å samle all sin skipsbyggingsaktivitet ved verftet Havyard Leirvik i Sogn.
- Der har vi veldig gode og fremtidsrettede fasiliteter med overbygd tørrdokk. På denne måten får Havyard konsentrert sin skipsbyggingsaktivitet på en plass, sier konserndirektør Geir Johan Bakke i Havyard Group i en kommentar.
Havyard Tomrefjord endrer med dette salget også navn til Tomrefjord Verft. Hovedsatsingen for verftet i Tomrefjord blir rettet inn mot skipsreparasjoner og bygging av mindre fartøy.
Havyard Group kommer til å holde frem med sin satsing på utvikling av design til fiskefartøy og andre tilknyttede design, der Havyard Leirvik vil satse på bygging av større fiskefartøy.
Selve utviklingen av fiskefartøy er et arbeid som også i framtiden vil bli utført i tett samarbeid mellom designkompetansen ved Havyard Design og Tomrefjord Verft.
Som en del av salget blir fiskebåten Artus flyttet til Havyard Leirvik og skal leveres i juni 2011. Årsaken til flyttingen til Havyard Leirvik er at de nye eierne i Tomrefjord Verft ønsker å ha full fokus på å optimalisere driften mot skipsreparasjoner i oppstartsfasen av det nye selskapet. Men i framtiden er målsetningen helt klart å være i stand til å bygge mindre fiskefartøy ved Tomrefjord Verft.