Bente Nesse(t.v.) gir stafettpinnen videre til Trygve Solaas som blir ny verftsdirektør ved Havyard Ship Technology i Leirvik.
Bente Nesse(t.v.) gir stafettpinnen videre til Trygve Solaas som blir ny verftsdirektør ved Havyard Ship Technology i Leirvik.

Ny verftsdirektør i Leirvik

Nåværende prosjektdirektør ved Havyard Ship Technology, Trygve Solaas, blir ny verftsdirektør i Leirvik i Sogn.

Publisert Sist oppdatert

Solaas vil i tillegg inneha funksjonen som prosjektdirektør.
Den nye verftsdirektøren har ”gått gradene” innen skipsbyggingsindustrien helt siden 1979. 49-åringen har , med et par korte avbrekk, vært ansatt i Havyard Group siden konsernet overtok verftet i 2000.
Prosess
-Jeg gleder meg til å ta fatt på de nye oppgavene. Det som blir viktig framover er å gjennomføre nybyggingsprosjekter på en økonomisk og rasjonell måte, og da blir videreutvikling av anlegg og prosesser viktige element.
- Minst like viktig er likevel utviklingen av kompetente og motiverte medarbeidere i alle ledd for å sikre skipsbyggingskompetanse for fremtiden, uttaler Trygve Solaas som heretter vil rapportere direkte til operasjonsdirektør Kenneth Pettersen i Havyard Group AS.
HR i fokus
HR-direktør i Havyard Group AS, Bente Nesse, som siden 2009 har hatt funksjonen som verftsdirektør i Leirvik , vil heretter ha HR-funksjonen som hovedoppgave . Nesse vil ha Havyard Groups hovedkontor i Fosnavåg som base. 55-åringen vil også ha ansvaret for områdene helse- miljø og sikkerhet (HMS) og kvalitet ved verftet i Leirvik og i konsernet forøvrig.
Nesse begynte i Leirvik i oktober 2004 som personalsjef. 55-åringen har hatt stillingen som verftsdirektør siden juni 2009 i tillegg til å inneha funksjonen som HR-direktør. Og Nesse gleder seg til å gå løs på de nye utfordringene.
-Jeg ser fram til å jobbe med HR på konsernnivå. Kompetanseutvikling vil være en viktig konkurransefaktor for næringen i fremtiden, og skikkeleg satsing på dette feltet er viktig. Også videre utvikling og stor fokus på kvalitet og helse- og miljø er viktig i forhold til både ansatte og kunder, seier Bente Nesse i en kommentar.
Fornøyd
Administrerende direktør i Havyard Group AS, Geir Johan Bakke, har stor tro på at endringene vil styrke konsernet.
-Både Bente og Trygve har vært sentrale og viktige i den positive utviklingen vi har hatt i konsernet, og ikke minst i Havyard Ship Technology i Leirvik, de siste årene. Vi har utviklet oss fra å være et norsk skipsverft til et internasjonalt konsern som tar hånd om store deler av verdikjeden. Jeg er sikker på at Trygve vil sørge for å videreutvikle verftet i Leirvik i riktig retning. Havyard Group ønsker i tillegg å ha enda større fokus på kompetanse og motivering av medarbeiderne, og her vil Bente Nesse, med sin brede erfaring, få en sentral rolle i tiden som kommer, opplyser administrerende direktør i Havyard Group AS, Geir Johan Bakke.

VERFTET: Den nye verftsdirektøren i Leirvik, Trygve Solaas, tror det blir veldig viktig fremover å gjennomføre nybyggingsprosjekter på en økonomisk og rasjonell måte og mener fokus på gode prosesser blir avgjørende for å få dette til.