Tradisjonsrik seremoni: Konsernsjef Geir Johan Bakke ringer i bjella og markerer at Havyard Group ASA er notert på Oslo Børs. Vegard Sævik fra Havila Holding, Styreformann Bård Mikkelsen, Økonomidirektør Karl Eirik Frøysa Hansen i Havyard Group og representanter fra Oslo Børs og tilretteleggerne bivåner seremonien. Foto: Oslo Børs

I dag ble Havyard Group ASA notert på Oslo Børs

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havyard-aksjen var i handel fra kl 9 og kl 13 ringte konsernsjef Geir Johan Bakke i bjella på Oslo Børs for å markere noteringen

Rigget for videre vekst

I februar i år meddelte hovedaksjonær Havila Holding at de planla å ta Havyard Group på børs. Børsintroduksjonen er et grep som blir tatt for å styrke grunnlaget for videre internasjonalisering og vekst for Havyard-konsernet.

Per Sævik, daglig leder i familieselskapet Havila Holding uttalte i forbindelse med planleggingen av børsintroduksjonen: «Familien har et stort engasjement i offshore serviceskipsnæringen. I lys av det, og fordi vi ser at det er viktig å legge forholdene til rette for at Havyard Group skal kunne utvikle seg videre både på utstyrs- og teknologisiden, velger vi å selge oss ned. Havyard har et betydelig vekstpotensial, men utviklingen kan kreve mer enn det vi som et familiedominert selskap ønsker og har muligheter for å bidra til». Sævik var også tydelig på at nedsalg og børsnotering ikke betyr at familieselskapet har mistet troen på Havyard-konsernet; heller tvert imot.

Etter nedsalget i børsprosessen sitter Havila Holding med ca. 63,5 % av aksjene i Havyard Group ASA.

Fokus på verdiskapning

For konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard Group ASA betyr børsnoteringen på kort sikt større oppmerksomhet fra mange flere interessenter, spesielt nye eiere.

«I Havyard har vi alltid hatt et langsiktig perspektiv og jobbet målrettet med å bygge et konkurransedyktig internasjonalt skipsteknologikonsern», sier konsernsjef Bakke og fortsetter. «Havila Holding har vært en fantastisk eier som har gitt oss støtte og mulighet til å utvikle oss fra et lokalt skipsverft til et internasjonalt anerkjent merkenavn innen skipsutstyr, skipsdesign, og skipsbygging. Som majoritetsaksjonær vil de fortatt være med å prege oss videre, men vi har nå fått en rekke nye interessenter å forholde oss til. Dette gir både utfordringer og muligheter og vi ser positivt på å fortsette å bygge langsiktige verdier for alle våre interessenter, det være egne ansatte, kunder eller våre eiere», avslutter en optimistisk konsernsjef Geir Johan Bakke.

Ny styreleder

I generalforsamlingen til Havyard Group ASA i år ble det vedtatt at Bård Mikkelsen blir ny styreformann fra tidspunktet for børsnotering. Avtroppende styreformann og daglig leder av majoritetsaksjonær Havila Holding, Per Sævik uttalte i den forbindelse: «Bård Mikkelsen har blitt valgt etter en lang og grundig prosess der flere kandidater ble vurdert. Havila Holding er godt fornøyd med dette valget og jeg er trygg på at Mikkelsen, styret og ledelsen i Havyard Group sammen vil utvikle selskapet for framtiden».

Bård Mikkelsen har lang erfaring som toppleder og fra styreverv i en rekke bedrifter. Han har tidligere blant annet vært administrerende direktør i Statkraft, Widerøe og Ulstein Group og styreleder i Cermac og styremedlem i den tyske kraftgiganten E.On.

«Jeg ser fram til å samarbeide med styret og selskapets ledelse for å skape trygge og lønnsomme arbeidsplasser», sier styreformann Bård Mikkelsen som også var til stede ved den tradisjonsrike ringingen i bjella som markerte at Havyard Group nå er på børs.