Illustrasjon av Havyard 857 Subsea IMR fartøy.
Illustrasjon av Havyard 857 Subsea IMR fartøy.

Marine Platforms Limited bestiller subseafartøy fra Havyard

Marine Platforms Limited (MPL) har signert kontrakt med Havyard Group om levering av et Havyard 857 Subsea IMR fartøy.

Publisert

Fartøyet blir nybygg nr. 115 fra Havyard og skal leveres i august 2014. Kontraktsprisen er ca. NOK 600 millioner.

NY KUNDE I ET NYTT MARKED

MPL er en ny kunde for Havyard og opererer i en region hvor få Havyard-fartøy har operert til nå. MPL er et nigeriansk selskap som tilbyr diverse tjenester til olje- og gassindustrien i Vest-Afrika. Hovedkontoret til MPL er i Lagos i Nigeria. MPLs operasjonsbase er lokalisert på Federal Ocean Terminal (FOT), Onne Oil and Gas Free Zone i nærheten av Port Harcourt på sørkysten av Nigeria og de har teknisk driftskontor i Aberdeen, Skottland. MPL leverer kompletterings- og subsea løsninger på dypt vann.

HVORFOR HAVYARD

- Kvalitet, HMS, design, fleksibilitet, leveringspresisjon, kosteffektivitet og god støtte etter levering av skipet er avgjørende kvaliteter MPL har vektlagt når vi valgte Havyard, sier Taofik Adegbite, eier og administrerende direktør i MPL.

– De er ett av få norske verft som tar ansvar for alt utstyr og de kritiske fasene i verdikjeden når de bygger sine skip. Denne sjeldne kvaliteten gir oss ett kontaktpunkt når vi trenger støtte til skip og utstyr etter levering fra verftet. Vi har et langsiktig perspektiv på vår forretningsdrift og Havyard er et verftskonsern som har strategier som passer våre, noe som gir en vinn-vinn situasjon og grunnlag for et langsiktig partnerskap konkluderer Adegbite.

SUKSESSFULLE SUBSEA DESIGN

Siden 2005 har Havyard utviklet en serie med suksessfulle subsea-fartøy design, inkludert Havyard 858 DSV designen “Seven Havila” som ble kåret til årets offshore skip på OSJ-konferansen i London i 2011.

Bygg nr. 115 blir det andre nybygget av Havyard 857 design som er under bygging ved Havyards verft i Norge. I fjor signerte Forland Shipping den første kontrakten på en Havyard 857 design og det har vært stor interesse for designen både fra operatører og andre rederi. Nybygget til Forland Shipping, som skal leveres i fjerde kvartal i år ble allerede sluttet på en 5-års kontrakt for EMAS AMS i desember i fjor.

- Vi mener at et av våre fortrinn er å kombinere vår kunnskap og erfaring i å designe og bygge avanserte offshore skip med vår evne til å tilpasse produktet vårt til krevende, spesifikke krav fra våre kunder, sier Arve Helsem Leine designsjef ved Havyard Design & Engineering i Fosnavåg.
 – Når vi utvikler en ny design, som Havyard 857, må vi sørge for at skipet tilfredsstiller de generelle kravene fra markedet og samtidig være fleksible for tilpasninger til kundens spesifikke krav. Da vi kom ble kontaktet av MPL så de at Havyard 857 var en god plattform for sine behov og krav. Gjennom designprosessen var vi i stand til å utvikle eksakt det fartøyet de var ute etter, sier Leine.

Noen av spesialitetene for MPLs utgave av Havyard 857 designen er utvidet moon pool, større offshore kran, ekstra hjelpekran, større innredning og større lastedekk.

KVALITET OG LEVERINGSTID

Det nye Havyard 857 Subsea IMR fartøyet til MPL blir utrustet og ferdigstilt ved Havyard Groups verft i Leirvik i Sogn.

- I Havyard har vi stor fokus på å levere topp kvalitet til rett tid til våre kunder, sier Geir Johan Bakke, administrerende direktør i Havyard Group. – Fra verftet vårt i Leirvik kan vi levere den beste kvaliteten og de korteste leveringstidene. For å oppnå dette må vi ha kontroll på de kritiske fasene i verdikjeden fra design til uttesting og levering av skipet. Våre ansatte har topp kompetanse og vi styrer og overvåker hver fase i prosessen nøye. Vi har en kontinuerlig prosess for å øke vår konkurransekraft gjennom økt effektivitet og kostnadsreduksjoner. Vår suksess er avhengig av at våre kunder er fornøyde og lykkes og at vi gir dem mest mulig valuta for pengene til enhver tid. Vi er glade for å ha fått MPL som kunde og tror at dersom vi leverer i henhold til deres forventninger så har vi lagt grunnlag for et langsiktig samarbeid som begge partner vil tjene på, avslutter konsernsjef Bakke.

Fakta om Havyard 857
Lengde: 113 m

Bredde: 22 m

Fart: 15 knots
Lastedekk: 1200 m2
Mezzanine dekk: 225 m2

Offshore kran: 250 tonn
Innredning: 120 personer
Dødvekt: 5000 tonn