Illustrasjon av Havyard 832 CD

Havyard har skrevet kontrakt på levering av design til et Havyard 832 CD forsyningsskip

Havyard Global Solutions AS har skrevet kontrakt med en utenlandsk reder på levering av design og produksjonsunderlag for bygging av et Havyard 832 CD plattform forsyningsskip (PSV). Skroget til skipet skal bygges ved JSC Shipyard ZALIV i Ukraina og ferdigutrustning av skipet vil bli satt vekk til et annet skipsverft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havyard 832 CD er designet av Havyard Design & Engineering AS som har hovedkontor i Fosnavåg og avdelinger i Stavanger, Polen og Kroatia. Havyard 832 designen er en stor medium-size PSV som har blitt kontrahert av mange redere i forskjellige utgaver. Denne designen har blitt en stor suksess og et merkenavn i dette segmentet. Dette er den 12. ordren på Havyard 832 hittil. Til nå har 10 blitt levert og de aller fleste av disse har gode langtidskontrakter. Havyard 832 har også vist seg å ha høy annenhåndsverdi i forhold til tilsvarende design fra andre designselskap. Havyard 832 CD er en moderne, effektiv, fleksibel og miljøvennlig PSV med store kapasiteter.
Suksessen med Havyard 832 designen er viktig for Havyard Group da vi har sett at det er denne type skip som har blitt kontrahert i det siste og fremdeles er etterspurt i markedet. Den gode referansen vi har i fornøyde kunder som opererer Havyard 832 gir oss god markedsføring og fortrinn i konkurransen om nye orde i PSV markedet. Fleksibiliteten til designen gjør at vi kan tilpasse den til de enkelte kundenes behov og vår kunnskap om dette markedet gjør at vi kan være gode rådgivere om hvilke egenskaper kunder bør velge for sitt skip. Erfaringene våre med utviklingen av Havyard 832 og tilbakemeldingen fra brukerne av skipene i drift har også gitt oss verdifull input til utviklingen av våre andre PSV design. Vi har mange spennende prosjekt på gang og ser lyst på utsiktene til å levere design til flere Havyard 832 og andre PSV design framover sier Gunnar Larsen, Direktør Havyard Global Solutions.
Havyard 832 CD har følgende hoveddata:
Loa: 78,6 m
Bredde: 17,6 m
Dødvekt: 4000 tonn
Dekksareal: 800 m2
Fart: 15 knop
Innredning: 25 personer