FRISKUS. Per Sævik, med dype røtter i fiskerinæringen, er tildelt ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Shipping-grunder blir ridder

Per Rolf Sævik(71), grunder, skipsreder, verftseier og tidligere stortingsrepresentant og president for Norges Rederiforbund er tildelt ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden ”for sin innsats for skipsfartsnæringen.”

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sævik er ein nøkkelperson etableringen av den mektige offshoreklyngen på Nordvestlandet. Med bakgrunn frå fiskerinæringen har han startet tre supplyrederi; Sævik Supply, Havila Supply og Havila Shipping. Sævik har innehatt en rekke av de mest prestisjetunge vervene både innen fiskeri og tradisjonell skipsfart, i tillegg til tunge styreverv i viktige offentlige virksomheter.
Skipsrederen og industrimannen har også lang fartstid som politiker for Kristeleg Folkeparti. Han ble valgt inn på Stortinget som fast representant i 1989 og var vararepresentant i periodene 1977–1981, 1981–1985 og 1985–1989.
-Jeg er både ydmjuk og glad for dette heiderstegnet. Men jeg må presisere at Havila-gruppa ikke er et enmannsverk. Spesielt tenker eg på kona mi som har stått ved min side i alle disse årene, og ikke minst på alle de flinke medarbeiderene i Havila-systemet, sier Per Sævik.
Per Sævik var også ordfører i Sunnmørskommuna Herøy i 1988 og 1989 og president i Norges Rederiforbund fra 1996 til 1998.
71-åringen har i tillegg til alt dette vist et betydelig engasjement og innsats innen frivillig kristent arbeid i regionen og internasjonalt.
Ordenen til Sævik blir utdelt onsdag 1. februar på Remøy bedehus av fylkesmann Lodve Solholm.