Arkivfoto: Bildet er fra Palfingers pressekonferanse på SMM 2016 om sammenslåingen med Harding. F.v. Karl Oberreiter, Herbert Ortner og Styrk Bekkenes. Foto: Vibeke Blich

SMM 2016: Palfinger på frierferd

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi ønsker å vokse videre, og ser etter andre muligheter. Vi vil ha flere med på banen. Vi ser at det er mange aktuelle og gode selskaper der ute, både i Norge og i utlandet. Vi ønsker å kjøpe selskap med unik kompetanse og produkt som kan komplimentere det vi har i dag, sier managing director i Palfinger Marine Styrk Bekkenes.  

På onsdagens pressekonferanse på SMM i Hamburg, ble det snakket varmt om sammenslåingen med Harding som ble gjort i juni. Industrielt sett gjør det nå at selskapet blir en breddeleverandør av dekksutstyr og redningsutstyr.

- Vi får med dette en unik posisjon i markedet, for det er ikke så mange som har den komplette dekkspakken både med kraner vinsjer og redningsutstyr. Denne sammenslåingen er kanskje bare starten på eventyret. Vi ser absolutt at det er mulig å gjøre mer innen vårt segment, og Palfinger som er et stort industrielt selskap ønsker å investere mer. Under Palfinger har vi fra før gode merkenavn som Harding, Dreggen og Norwegian Deck Machinery, sier Bekkenes.

Han innrømmer at det er et tøft marked nå, spesielt innen offshore, men er optimistisk. - Det er ikke helt svart der ute, og kanskje er det nå er tiden for å gjøre sammenslåinger for å stå sterkere når markedet kommer tilbake.