D-modell av bnr 69 og 70. Illustrasjon:Grovfjord Mek Verksted AS

Kontrakt med Northern Offshore Services AB

Grovfjord Mek Verksted AS har signert kontrakt med rederiet Northern Offshore Services AB på bygging av 2 vindfarm servicekatamaraner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Videre ble det signert en opsjonsavtale på ytterligere 5 båter av samme type. Båtene skal frakte utstyr og personell ut til offshore vindmøller i installasjonsfasen samt i forbindelse med drift og vedlikehold.
Bnr 69 og 70 til Northern Offshore Services AB har hoveddimensjoner 18,55 x 7,6 meter, og fremdriftsmaskineriet består av 2 stk. marine dieselmotorer type MTU 8V2000M72 med 720 kW (966 HK) ved 2250 o/min, påmontert hvert sitt Servogear HD 220 gir med el.innslag. På begge girene er det sjaltbar PTO for hydraulikk pumper. Vripropellanlegg med av type Servogear med propelldiameter 975 mm.
Båten har gode mannskapsfasiliteter med et stort rorhus inneholdende sofagruppe og pentry, 2 lugarer og dusj/toalett. I passasjeravdelingen er det separate stoler til 12 personer, sofagruppe, et lite pentry samt toalett og garderobe.
Begge fartøyene skal leveres i løpet av 1. halvår 2011.
Fartøyene vil bli bygget i en ny hall som som skal stå ferdig i begynnelsen av oktober 2010. Hallen øker byggekapasiteten vår betraktelig, og gjør det mulig å bygge og utruste 5 båter samtidig innendørs. Arbeidsstokken er allerede styrket for å håndtere de nye prosjektene, og ytterligere ansettelser vil bli foretatt utover høsten.
Grovfjord Mek. Verksted er det første norske verftet som bygger aluminiumsbåter til dette markedet, som domineres av engelske og nederlandske verft.