Stor kontrakt signert med Northern Offshore Services

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Grovfjord Mek. Verksted signerte denne uken en kontrakt med Northern Offshore Services på bygging av en stor vindfarmservice katamaran.

Bnr 100 - Discoverer blir søsterskip til Bnr 97 - Developer som vi har under bygging til samme rederi. Båten har hoveddimensjoner 27,2x9,2m, og vil ha en toppfart på i overkant av 28 knop.

Bnr 100 har gode fasiliteter for både mannskap og passasjerer, med 4 lugarer, stor bysse og messe, og passasjersalong. Rorhuset er innredet med 2 førerstoler i senter samt egen salong og pentry. Båten skal kunne operere 24 timer i døgnet, og skal etter planen ligge ute på vindparkene i opp til 1-2 uker i strekk.

Northern Offshore Services har hovedkontor i Gøteborg, og er en av de største og mest anerkjente operatørene innenfor vindfarmservice markedet. Deres erfaringer er bygget inn i bnr 100, og representerer på mange måter state-of-the art. Båten blir den 8. vi bygger til rederiet, og skal etter planen leveres sommeren 2014.

Skroget til bnr 100 er utviklet i samarbeid med MARINTEK i Trondheim og SSPA i Gøteborg, har gode farts- og sjøegenskaper, og skal kunne utføre dokkingsoperasjoner i over 2,5m signifikant bølgehøyde.

Kontrakten bidrar til å forsterke vår posisjon i vindfarm service markedet. Den er også en milepæl for bedriften  i og med at det er vårt bnr 100.