Norsafe mottar pris for beste maritime sikkerhetsprodukt 2013

I London gikk det store årlige ‘’Safety at Sea Award’’ av stabelen om bord i det kjente engelske krigsskipet HMS Belfast. Rekordmange kandidater var med å kjempe om de gjeveste trofeene, og i finalen var Norsafe nominert med sin nyeste fritt-fall livbåt, GES50 MKIII. Det var derfor en fantastisk internasjonal anerkjennelse for Norsafe når livbåten ble kåret til vinner og til beste maritime sikkerhets-utstyr 2013.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utdrag fra juryens begrunnelse: ’’Den nye fritt-fall livbåten fra Norsafe, GES50 MKIII, er et av de mest avanserte livrednings-midler som noen gang er laget, og representerer et stort fremskritt innen livbåt-teknologi.’’ En av jurymedlemmene uttalte: ’’Dersom jeg noen gang skulle være nødt til å evakuere et skip i en slik livbåt, ville jeg virkelig følt meg trygg. Dette er en skikkelig livredder.’’

Produktet er en høyteknologisk, innelukket fritt-fall livbåt for evakuering fra skip og flytende eller faste offshore installasjoner. GES50 MKIII representerer en trygg og beskyttet måte å evakuere personell om bord i skip eller offshore installasjoner. Livbåten er designet for maksimal sikkerhet til sjøs og for å redde menneskeliv når en evakuering måtte være nødvendig.

I fjor gjennomførte Norsafe en ekstrem-test av denne nyutviklede fritt-fall livbåten. Båten ble droppet fra en høyde på 61,53 meter, og er i etterkant blitt godkjent for stup opp til 47 meter. GES50 MKIII er designet og bygget i henhold til de nye og strenge kravene fra DNV-OS-E406 og SOLAS. Denne høyteknologiske livbåten er blitt svært godt mottatt i det internasjonale markedet og mer enn 100 livbåtsystemer er under levering. En av årsakene til denne fantastiske etterspørselen er at dette nye norske regelverket i økende grad blir adoptert av de store internasjonale aktørene i offshore-markedet. GES50 MKIII er den første modellen i en serie av 3 nyutviklede fritt-fall livbåter fra Norsafe designet og bygget etter dette nye regelverket.

Livbåten er 50 fot (14,9 meter) lang og har en kapasitet på 70 personer á 100 kg. Den er bygget i brannsikker GRP (Glassfiber-armert Polyester). Alle materialene som brukes i lamineringen av skroget, komponentene i utløserkroken og løftesystemet, samt polyuretanskummet som benyttes mellom skrog og inner-liner og i overbygget, er IACS-godkjente.

GES50 MKIII er designet og bygget for minimale krav til vedlikehold, både i stand-by og under bruk. Båten settes på vannet ved hjelp av en davit med sliske-baner montert i 35 graders vinkel, og Norsafe har også designet og bygget en helt ny davit (SW50) til båten. Den nye SW50 daviten tilbyr enkel og trygg bruk, og er designet for maksimal styrke og minimum vekt. Sammen er livbåt og davit regnet for å være verdens tryggeste livbåtsystem. Systemets soliditet og styrke sørger for maksimal trygghet og sikkerhet til sjøs.